Slaughterhouse: Ah, te zlatne osamdesete... Slasher filmovi s grupicama teenageraSviđa ti se? Javi ostalima!

Izdavač: American Artists, 1987.
Režija: Rick Roessler
Scenarij: Rick Roessler
Gl. uloge: Joe B. Barton, Don Barret, Bill Brinsfield
Tagline: Buddy Has An Axe To Grind. A Big Axe!

Radnja:


Radnja: Lester Bacon (Don Barret), vlasnik je klaonice "Bacon&Son's Hog Slaughtering" koja pomalo ostaje bez posla i gubi "tržišnu utakmicu" s konkurentskom klaonicom koja uvođenjem novih tehnologija i nelojalnom konkurencijom preuzima sav posao Baconove tvrtke. Usto, Bacon godinama ne plaća porez jer (kao i svaki pravi hillbilly) ne priznaje autoritet države. Radi neplaćanja poreza, sudac stavlja zemlju i klaonicu na aukciju. Za otkup zemljišta zainteresiran je Tom Sanford (Bill Brinsfield), bivši Baconov pomoćnik i vlasnik moderne klaonice koji želi proširiti posao. Ali, Lester živi s retardiranim sinom Buddyjem (Joe B. Barton). Buddy ima 140 kg i sjekiru na dršci od dva metra. Pa ga ti pokušaj deložirati :)

Kao dodatni zaplet, pojavljuje se grupica teenagera (ofkors) koji za okladu (ofkors) odlučuju provesti neko vrijeme u napuštenoj klaonici (ofkors) u kišnoj (ofkors) noći njihove maturske večeri (ofkors!!)...

Osvrt:


Ah, te zlatne osamdesete... Slasher filmovi s grupicama teenagera s vrlo glupim frizurama koji odlaze na mjesta gdje je gotovo garantirano da će ih netko jedno po jedno pobiti na razne krvave načine, uz pratnju synth-pop soundtracka. Bar dvije scene sexa i bespotrebne golotinje su obavezne. Ni "Slaughterhouse" nije izuzetak, osim golotinje i seksa - toga u ovom filmu nema. Ali, umjesto polugolih teenagerki, tu je Buddy!!! (Damn!!!! Što fali polugolim teenagerkama? - op.ur.)

Već sam, spomenuo da je Buddy ogroman, debeo, retardiran i da ima Veliku Sjekiru. Nisam spomenuo da Buddy živi sa svinjama, glasa se kao svinja, prljav je kao svinja, oko vrata nosi lanac, tako ti je mala mo... Ukratko, Buddy je jedan od najsmješnijih psycho killera ikad!

Najsmješnija scena u filmu nastupa nakon što Buddy ubije šerifovog pomoćnika te obuče njegovu košulju i uđe u njegov auto, upali sva svjetla, žmigavce, brisače i uz zadovoljno roktanje vozika se cestom glumeći šerifa... Trbuh me zabolio od smijeha. :)

Jedino što je stvarno zastrašujuće u ovo filmu je početna sekvenca snimki iz prave klaonice u kojoj u samo par minuta pratimo put od vesele svinjice do mljevenog mesa... Brr... Očigledno je ovaj film sniman prije omasovljavanja pokreta za zaštitu životinja, ovakve scene danas ne bi prošle bez prosvjeda. Vegetarijancima ne preporučam, kao ni gledateljima neotpornim na krv (ima li takvih ovdje?? - op.ur.), jer unatoč činjenici da je film uglavnom više smiješan nego scary, ipak ima nekoliko prilično brutalnih i krvavih scena koje uključuju Veliku Sjekiru, veliki stroj za mljevenje svinja i kuke za meso. No, kao što ste i dosad valjda shvatili, ovaj film ne uspijeva u svojoj namjeri da preplaši gledatelja, ali itekako ga uspijeva nasmijati. Namjerno ili ne? Nije bitno...

Pogledajte, ako ste raspoloženi za film koji posuđuje dosta elemenata od "Texas Chainsaw Massacre", ako niste osjetljivi na kuke za meso i ako niste vegetarijanac.

Highlightovi:


    Buddy!!!!
    Soundtrack

Oleg BerićSviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva