Random je autorski bend, iz Beograda, osnovan 2010. godine . Postavu od početka rada benda, pa do danas, čine:  Angelina Kačunković (vokal i ritam gitara), Jelena Mihić (bas), Stefan Biljanovski (bubnjevi) i Ljubomir Brščić (lead gitara). U početku se rad benda bazirao na istraživanju i stvaranju autentičnog zvuka, po kom će biti prepoznatljiv. Bend je vredno radio na tome, da bi 2015. godine objavio svoj prvi EP  „Smile & Wave“. Nakon godinu dana od objavljivanja prvog EP-a, izlazi i drugi EP pod nazivom „REWIND“.
Ono što ovaj bend čini posebnim je kombinovanje više različitih muzičkih pravaca i energičnost.


HC: Ideologija, motivi i filozofija benda... 
R: Timski rad i kvalitetan odnos među članovima benda čini srž saradnje, kretivnosti i stvaralaštva.
HC: Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?  
R:
Najveće zadovoljstvo je to što se razumemo u potpunosti, kada je pristup muzici u pitanju. Uprkos svim individualnim razlikama, kada dolazi do stvaranja muzike, delujemo timski. To je čitav smisao benda – napraviti jedinstvo iz više različitih pristupa. Slušaocima bi ta usklađenost trebalo da predstavlja zadovoljstvo prilikom slušanja kao i nešto po čemu smo prepoznatljivi, jer se emocija koju iskazujemo preko muzike lako primeti i oseća.
   
HC: U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?
R:
Generalno je ova vrsta muzike način ispoljavanja ličnog stava o društvu i situacije u kojoj se ona nalazi. Želimo da putem muzike prenesemo emociju, energiju, način razmišljanja, doživljaj svakodnevnog života. Kroz pesme oslikavaju svoj stav o stanju u društvu, međuljudskim odnosima i kako se sve to odražava na pojedinca. Tako da je za njih stvaranje muzike i sviranje više nego samo pražnjenje energije.

HC: Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
R:
Vezu održavamo relativno lako, zato što su nam mišljenja i stavovi usklađeni, imamo iste motive i delimo iste želje.

HC: Problemi sa kojima se suočavate kao bend...
R:
Kao i svaka skupina ljudi, koja zajednički radi na nečemu, svakodnevno se suočavamo sa izazovima i preprekama. Voleli bismo kada nam bila ukazana veća podrška od strane medija, kada bismo imali više medijskog prostora za prezentovanje svog rada, više podrške od strane drugih izvođača i umetnika, osoba koje se bave autorskim radom i stvaralaštvom.

HC: Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?
R:
Obzirom na činjenicu da nismo žanrovski ograničeni i ne volimo da naše stvaralaštvo bude etiketirano, smatramo da slušanje naših pesama ne treba biti ni na koji način ograničeno.