Kanda kodža i Nebojša su, tradicionalno, po dvanaesti put, otvorili novu kalendarsku i koncertnu godinu. Ovog puta, prvojanuarski koncert održan je u Mikser House-u. Iz iskustva sam znala da, kad god zakazali koncert KKN-a, on neće početi pre pola 11. Vodeći se time, namerno sam krenula kasnije, stigla u Mikser oko 10 i čekala početak koncerta barem pola sata.

Bend je, čim je kročio na binu, zasvirao pesmu Ton po ton. Uz Oliverovo "Preživeli smo, idemo ispočetka" i oduševljenu reakciju publike, startovao je ovaj novogodišnji koncert. Mikser je bio krcat još pre početka nastupa, tako da je atmosfera od samog početka bila na dobrom nivou. Definitivno ne kao na martovskom koncertu, na kojem je nastupilo opšte ludilo, ali publici je ovog puta oprošteno, verujem da su to posledice proslavljanja Nove godine prethodne večeri.


foto: HC arhiv
Atmosfera je bila izuzetno prisna, a Oliver je između pesama pričao o svojim doživljajima, kao i o svemu kroz šta je bend prošao tokom svog postojanja. Tokom koncerta su kroz publiku leteli baloni, a u "odbojci" je učestvovao i sam Oliver, kojem je bilo zanimljivo da ne dozvoli balonima da slete na binu, dok ih je publika namerno usmeravala ka njoj.

Koncert je, kao i uvek, ispratilo padanje u trans, skakanje i miris marihuane, koji je ovaog puta bio jači nego ikada do sada. Svi zajedno smo pevali pesme iz različitog perioda ovog benda, poput "Crveni konji", "Štastopojo" i "Vera, nada, ljubav i stav", dok je, simbolično, u ponoć odsvirana "Uvek u ponoć".


Bend je binu napustio oko pola 1, ali su se na bis vratili sa kombinacijom pesama koje su bile tačno po mojoj volji. Odsvirali su najnoviju "Prekidi ponovo", kao i dve iz ranog perioda benda, a to su moje najdraže, "Priroda" i "Ahead there".


Publika je nakon koncerta bila vidno zadovoljna, što je i najbitnije. Bend je tokom celog koncerta bio veoma raspoložen, tako da ne ovo bila win-win situacija. Prvojanuarski koncert 2018. godine je već zakazan, a do tada ćemo pratiti KKN na koncertima koji će se održati u međuvremenu.

Jelena Ostojić