Quentin je instrumentalni bend nastao u ljeto 2014. na području Ivanić-Grada. Postava nije mijenjana te ju čine Jakov Šafran (bas), Igor Peršić (bubnjevi), Ivan Šafran (tehničar), Marko Devčić (gitara) i Ivan Novačić (gitara). Bend kombinira različite žanrove među kojima se mogu naći stoner, surf, post-punk, psychedelic rock, noise te još mnogo drugih. Kod stvaranja bend se ne želi ograničavati te uvijek radi nešto novo. Nedavno je izašao EP prvijenac nazvan 100. Sve studijske snimke su snimane live u nadi da će se zabilježiti i prenijeti energija live koncerta.


HC: Ideologija, motivi i filozofija benda...
Q:
Ideologije baš i nema, motivi su nam izbacivati što više stvari i svirati što više koncerata, to bi zapravo bilo sve.

HC: Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?
Q:
Bend je nastao u ljeto 2014., želja je bila nastaviti svirati a trenutno možemo samo nastaviti dalje. Quentin nam znači sve, sve se više manje vrti oko njega, a što bi slušateljima trebao značiti nismo sigurni. Drago nam je da smo slušateljima prikazali instrumentalnu glazbu.

HC: U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?
Q:
Kao što sam rekao samo želimo svirati i usmjeriti svoju muziku prema što više ljudi. Glazba koju sviramo je u velikoj mjeri ispucavanje energije, u zadnje vrijeme se trudimo imati što energičnije koncerte a mislimo da to paše i publici.

HC: Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
Q:
Iskreno nama to nije bilo teško. Mislim svako od nas isto tako ima svoj život i tu se nalaze poslovi, studiranje itd.. No to nam nikada nije bila prepreka da sviramo. Bilo bi odlično kada bi svirati češće, no to nije nikakav problem.

HC: Problemi sa kojima se suočavate kao bend...
Q:
Pa problema baš i nema, stvaramo glazbu kakvu želimo, više gaža bi bilo odlično ali za to se moramo pobrinuti sami, imamo namjeru izbaciti još dosta stvari i stalno radimo nove... Sve ide na bolje!

HC: Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?
Q:
O tom nismo ni razmišljali... Pustili bismo svima što se nas tiče, valjda će se nekom svidjet.