Beogradski hardcore bend BLANKФILE (ili Blankfile po starom) predstavio je novi spot za pesmu "No harm's done". Video koji je pred nama je nešto drugačiji po svojoj ideji i estetici, i svakako se ne uklapa u kalup spotova koje smo navikli da gledamo od strane hardcore bendova. Video je zbog ovoga već izazvao oprečna mišljenja. Kako bismo razjasnili sve nedoumice zamolili smo Petra, vokala benda da nam približi čitavu priču i ideju oko spota.


"NHD spot smo snimali krajem ovog leta, ali je montaža prilično potrajala. Jednostavno nije bilo lako sklopiti ovakav spot i spojiti nešto, intuitivno, nespojivo – hardkor i moderan balet. Snimali smo na dve lokacije u nekoliko dana. Obe lokacije se nalaze nadomak Beograda i pri tom smo za scene u prirodi lovili posebne periode dana, u zoru i sumrak, kako bismo postigli taj “mekani” ton fotografije. Napuštena betonska hala je nosila druge vrste izazova, ali nam dala i puno korisnih detalja koji donose simboliku.

Ova pesma je prva te kategorije - post hardkor balade, ako se može tako nazvati, koju smo snimili. Od starta je predstavila izazov za sve nas, ali koliko nas je plašio taj “izlet” u nepoznato, toliko smo bili sigurni da moramo da to uradimo. Kad smo seli da dogovorimo spot, jednoglasno smo izabrali da bude baš za tu pesmu, a onda je logičan tok misli bio taj da taj spot ne može biti svakidašnji. Pesma je nabijena emocijom i nameće dublju analizu. Znajući koliko pokret može da iskaže emociju, zamolili smo drugare Savu i Sandru da nam pomognu da igrom ispričamo ovu ljubavnu priču. A ona, kao i svaka druga te vrste, puna je uspona, padova, noći i dana, zagrljaja i rastanaka, sve u krug dok se ne vratimo na početak i opet uradimo sve ponovo, u svakom novom krugu tešeći sebe – dobro sam, nisam povređen (aut.prevod No Harm’s Done). 

Glavna ideja pesme je da smo hteli da ispričamo priču o realnoj lubavi, onoj što ostavlja ožiljke. Od svih tema koje smo obrađivali u našem opusu, tu smo uvek nekako zaobilazili. “Nije hardkor”, govorio bi prostak iz nas. A realno, svi smo nekad bili žrtve patološki nezdravih veza i to je sudbina čoveka, da ne zna da se snađe u emocijama. Naši igrači su ne samo odigrali, već i glumački izneli taj nivo emocije i senzualnosti koji je redu slika dao još dublju dimenziju od one koju nosi sama pesma.

Na kraju, dok očekujemo jako neočekivane reakcije na ovaj naš svojevrsan eksperiment, lično mislim da nismo mogli da izaberemo bolji koncept da ispričamo ovu pesmu, koja je, kad malo razmislite, možda i najviše hardkor od svih koje smo uradili."

Pogledajmo...