Prvi dan Green Heart Festa (22.7.) u Sokobanji počeo je, iz tehničkih razloga, sa zakašnjenjem. Ipak publika je imala je razumevanja na nepredviđene okolnosti  jer je ovo ipak prvo izdanje festivala gde se organizatori još uhodavaju.

Foto: HC arhiv
Nešto pre 22 časa na scenu su stupili Atheist Rap. Ovom  vrlo aktivnom  Novosadskom  bendu pripala  je čast da otvori festival i svojom  energijom  razdrma  sve prisutne. Svojim standardnim  repertoarom napravili  su sjajnu  atmosferu  kakva se uvek viđa na njihovim nastupima. Na samom  početku nastupa dominirali su  hitovi Zapadna Evropa, Fatamorgana  i Štrikanje, a kasnije su se  na repertoaru našle  „automobilske"  Warburg limuzina i Blu trabant, da bi svoj nastup završili  pesmom „Sarajevom“ možda i simbolično zbog kolega  sa kojima su sinoć delili binu.

Nakon Atheista na scenu je stupio Bane Lalić i njegova MVP ekipa. Ovaj simpatični pop bend sa prinesima regea naparavio je odličnu atmosferu  već na početku nastupa svojim mega hitom „Celu noć i celi dan“ i nastavio u istom ritmu pesmama „Idemo gore“,  „Volim kad te volim“. Na samom kraju nastupa  mogle su se čuti obrade u  Škripca  „Hajde polako“ i Bajagin hit „Vesela pesma“ .

Posle ponoći  na scenu su izašli  legendarni  gosti iz Sarajeva. Publika sa nestrpljenjem očekivala  nastup benda koji svako obožava. Na njihovoj  set  listi  gotovo da nema  nepoznate pesme, a čitav nastup propraćen je horskim pevanjem.  Frotmen benda  Sejo Sexson  raspoložan kao i uvek od samog početka je napravio je divnu  atmosferu uz pomoć likova iz svojih pesama Pišonje, Žuge, Mokea. Šekija, Ibre.  Posebno usijanje  atmosfere dogodilo  kada se Sokobanjski  podijumom začuo „ Guzonjin sin“ , „Yugo 45 „, a zatim i „ Zenica Bluz“.

Tačno dva sata posle ponoći  žurka  na Green Heart Festu  je završena. Večeras je novo veče i  uvereni smo da će sve biti u redu sa programom, kako u Akva parku tako i na noćnom stejdžu. Večeras nas očekuju idealan miks vrhunske  muzike Novembra, Ortodox  Celtsa  i  Van Gogha.

Saša Marković Gidra