Southern Concrete Sludge je Southern / Groove metal bend iz Sombora, oformljen 2014. godine. Nakon nekog vremena sviranja obrada, i nekoliko promena u postavci, ekipa kreće sa radom na autorskom materijalu, na koji su najveći uticaj imali bendovi Black Label Society, Down, The Sign Of The Southern Cross, i Pantera.
2015. godine bend ulazi u Studio 11 u Suboticu i snima svoj prvi demo, koji se sastoji od 2 pesme – Sentenced i Doom Crew, a koji je u toku ove godine završio na Spotify-u zahvaljujući digitalnoj distribuciji Sepulchral Silence, i koji će uskoro biti dostupan i na ostalim digitalnim servisima poput iTunes-a, Deezer-a i ostalih. Ostali autorski materijal će se naći na EP-u koji bi trebao biti izdat u toku sledeće godine.
Iza sebe bend ima brojne nastupe širom Vojvodine, od kojih su najznačajniji bili na Ass Kicking Fest-u u Novom Sadu krajem 2014. i krajem 2015. godine, i u Beogradu, u klubu Vrtoglavica, zajedno sa bendovima Nula, Northern Revival, i Black Smoke Train.

Članovi: Petar Potkonjak – Vokal, Branimir Zeleničić – Gitara, Nebojša Kadić – Bas gitara, Igor Lakić – Gitara, Miloš Milin – Bubnjevi.