Pri ulasku u Mixer House dočekala me je atmosfera akustične svirke. Ili možda privatne. Nekolicina ljudi, svako je zauzeo mesto za sedenje i očekuje bend. Dok sam čekala da sve počne, otišla sam da kupim vodu i, shvativši da sam na svirci na kojoj mi daju da pijem iz staklene čaše, pa još i da ponesem flašu sa sobom i sipam sama, osetila sam se do neke mere prefinjeno. Dobro su nas istrenirali na pijenje iz plastičnih čaša na svirkama (što je normalno), a flašu nećeš dobiti ni u najluđim snovima. Pa možeš nekog usmrtiti njom! Bolje da ispolivaš sve redom.
 
Foto: Đorđe Nikolić, Izvor: OPO fb stranica
Zbog veličine prostora, pedesetak ljudi koji su došli (ako ih je i bilo toliko) izgledali su kao deset, a atmosfera pred izlazak benda je bila, kako je i Nikola Pavković rekao, kamerna. Bez obzira na to, bend je počeo da praši kao da  je puno. Ovo je prvi koncert sa Vericon na mestu vokala i, po mom mišljenju, do ove mere dobar vokal nisu imali još od Dragane. Živahnost ove devojke nekako je i sama doprinela dobrim vibracijama koje je bend emitovao. Kao što je Pavković izjavio, bend nema neku interakciju s publikom, i smislu da ne razgovaraju sa publikom između pesama, već ih nižu jednu za drugom. Ta interakcija, barem meni, nije nedostajala. Sve što ima da kaže, bend je rekao kroz muziku. Ceo nastup je bio veseo i vrcav, što me je podsetilo da je velika kreška što ovog benda nema u mojim redovnim plejlistama da malo razbije monotoniju teških pesama.

Sve u svemu, povratak ovog benda u koncertnom smislu je zaista vredelo čekati i nadam se da će se ovog puta na sceni zadržati duže nego svih prethodnih. Posećenost jeste bila mala, pogotovo za velik prostor kakav je Mixer, ali to je zbog nedovoljnog reklamiranja koncerta. Tvrdim to sa sigurnošću jer sam nakon svirke srela barem pet osoba koje prate svirke po gradu i išli bi na ovaj događaj, ali nisu imali predstavu da se desio. Dobili smo povratnički koncert u nekoj privatnijoj, prisnijoj atmoaferi, a najbolje bi bilo da za svaki sledeći bude upravo obrnuto.

Jelena Ostojić