Ne, Firči nije gitarista jednog poznatog ex-yu benda, kao što su takmičari najgledanijeg kviza pomislili. On je nekadašnji bubnjar EKV-a, a pre toga novosadskog benda Luna, a bubnjarsku stolicu i dalje ne menja. Živi u Novom Sadu i trenutno se bavi ogranizovanjem svirki i tematskih žurki u sopstvenom prostoru – Firchie Think Tank, a svoju ljubav prema bubnjevima pretočio je i u proizvodnju istih. Skoro svakog dana ga možete sresti u njegovom malom Tanku za razmišljanje gde miksuje i igra se muzikom, a u večernjim satima popiti piće s njim tokom svirke. Nakon intervjua koji smo radili sa njim, zamolili smo ga da kaže za našu rubriku "Kako sam postao..." ponešto o stvarima koje su ga inspirisale i formirale.


Bendovi, muzičari i albumi


The Beatles, Peter Gabriel, Velvet Revolver, The Police, Jeff Beck, Zappa... Slušajte Bitlse!

Reditelji i filmovi


Stanley Kubrick – zato!

Stripovi


Vrlo malo sam čitao stripove. Kao i svi, radovao sam se nekim stereotipnim sitnicama koje su mi dospele u ruke kao klincu, ali nikad me to previše nije zanimalo. Voleo sam Igora Kordeja i Mirka Ilića u svoje vreme, nekako me zaobišlo sve to. Najviše pamtim, verovatno zbog sadržaja, Alana Forda. Život je mnogo bolji strip nego onaj nacrtani.

Pisci i knjige


Ne mogu previše da se pohvalim da sam načitan, ali sam prvi ozbiljniji šok i veliki momenat buđenja doživeo sam uz Bukovskog. On mi je udenuo mnogo onoga što je bilo potrebno za sazrevanje. "Žene" sam pročitao u istom dahu. Slučajno sam je skinuo sa police noć pre odlaska u London, i nisam spavao dok nisam poslednju reč pročitao. Raširenih očiju sam otputovao do Londona.

Događaji


Pamtim nekolicinu, uglavnom koncerata. Queen 1986, Sinatra novembra 1991, Miles Davis... Peter Gabriel takođe, imao sam čast da ga upoznam i poklonim mu svoj bubanj, njega stavljam na prvo mesto, zatim mnogo praznih mesta, pa onda ostali, tu sam vrlo pristrasan.
____