Kada smo nedavno pisali o Čakovečkoj sceni, pomenuli smo da je ovaj grad u jednom trenutku bio najplodniji u Hrvatskoj kada je o fanzinima reč. Konkretna glasila nismo pominjali, i upravo zato ćemo vam ovomi prilikom skrenuti pažnju na jedan trenutno aktivan fanzin iz ovog grada. 

Iako je Sunburned Leg of a Woman nov na sceni, iza njega stoji Neda, devojka koja je nekada radila Special People Club art fanzin. Već tada se možda moglo skontati da se SPP priča završila, i da devojkama predstoje neke nove aktivnosti i avanture po bespućima andergraunda. Kako to obično biva, životne okolnosti su ih razdvojile, ali je Neda, jedna od urednica poželela da nastavi tamo gde je SPP stao. Tako da je SLoaW logičan nastavak te priče. 

SLoaW svakako nije fanzin za svakog. Iako se u nekom širem smislu može nazvati art-fanzinom, on je i nešto više od toga (personal/emo zine). Na neki način predstavlja svojevrstan dnevnik, misli, osećanja, situacija u kojima se autorka našla. "Iako crteži djeluju jednostavno, za mene imaju veliku težinu jer pričaju moju priču" - navodi autorka u uvodu. I to sve ispričano je kroz minimalističke crteže, ponekad apstraktne. Gotovo svakom je dodata po jedna reč ili sintagma koja predstavlja neotuđiv deo čitave priče. Svaki od ovih radova predstavlja jednu epizodu, crticu iz života,.. recimo nešto što je haiku za poeziju. 

Na kraju bih vas svakako opet pozvao da kliknete na SPP link koji sam naveo gore koji će vam malo bolje približiti Nedinu priču. Nakon toga, ako vam je to okej, pišite autorki na pensipiivs@gmail.com i bacite koji komentar.

Nenad