S obzirom da još nije počela sezona izlaženja na kej, Blekstejdž je iz svirke u svirku sasvim dobro posećen već neko vreme, što me veoma raduje i nadam se da će ostaviti neku naviku ljudima da se ovaj trend nastavi i kako lepo vreme bude dolazilo.

Prvi su nastupili domaćini Limbo. Mogu samo da nastavim hvalospev od pre nekoliko dana i dodam da sa energijom lajva pred publikom zvuče još bolje. Svirali su pesme sa još uvek aktuelnog albuma i malo novih, tek da najave u kom smeru idu. Oduševljeni smo svi redom, zaista. Nije samo moj trip da su jedan od najboljih niških bendova, pa i šire. To su mi  potvrdili i gosti koji priznaju da nisu fanovi hevi metal muzike, ali neosporan je kvalitet koji izlažu. Limbo je bend koji slušate, njihova ritam-sekcija je fenomenalna, Daki-Dača-Kolega daje jedan gruvi patos celokupnom utisku, a Vlajza je izneo sve sjajno kao pravi frontmen. Zvuk je bio odličan i svirka od početka do kraja.

Zatim je došao red na goste, NadimaČ iz Beograda, po prvi put su kod nas. Thrash/Crossover metal bend koji svojom DIY filozofijom funkcioniše na sceni već duže vreme i ima impresivnu listu izdanja. I istrajava na taj način sve vreme. Sa te strane imaju sve pohvale s moje strane. Nepretenciozan bend koji se ne tripuje da bude najbolji i najoriginalniji već da se dobro zeza dok je na bini i van nje. To naravno ne znači da ne umeju da progovore o ozbiljnim temama u našem društvu. Što se tiče njihovog nastupa dalje, ovde stajem sa utiscima jer metal/crossover koji sviraju slabo pratim. Mada na istoj opremi, u istom prostoru kao prethodni bend, zvuk je bio loš tako da sve što je izašlo s druge strane bine je bio jedan brum i nojz, što je dodatno otežalo praćenje ovog benda.
 
Koncert su zatvorii Casket, death metal bend iz Rojtlingena, na turneji povodom dvadesetpetogodišnje karijere i to u istoj postavi. Oni su imali ekspresiju ali kako su stilski meni daleki a veoma bliski NadimaČu, opet stajem i pozivam one koji su bili sinoć na koncertu da dole u komentarima napišu svoje utiske.

I anderground muzika ima svoj andergraund, najgori od svih ljudi su oni koji misle da je ono što se njima ne sviđa loše. Zato ne želim da moje nepoznavanje ovakvih pravaca shvatite kao kritiku. Kao kolega, neizmerno poštujem vašu istrajnost i rad, odlično znam koliko je teško. Ja sam možda samo malo više pop i to je to. Samo gruvajte i meljite kako i inače znate.

txt: Olja Wagner
foto: HC arhiv