Tuzlanski HC/New Metal bend NULA PLUS mnogi smatraju pionirima New Metal muzike u regionu. Bend je osnovan 2001. godine i od tada aktivno radi na svojim pjesmama snimajući 2005. god. EP „Billy Badass“ a zatim full album „Cener“ 2010. god.

Ono što u potpunosti opisuje NULU PLUS jesu energični nastupi kako na većim festivalima u regiji (Exit Fest '04.,'05. i '06., Jäger Music Night '09. i '11., Kaleidoskop fest '10. i '13. god. i dr.) također i na manjim samostalnim koncertima, te pozitivno naelektrisanje koje obavezno prenose na publiku i svoje prijatelje već petnaestu godinu svog opstanka na balkanskoj Hard Core sceni.

Spoticajući se o probleme koji su usko vezani za bendove, općenito, kao što su česte promjene članova benda uslijed nedostatka motivacije, ozbiljnosti pa čak i smrti NULA PLUS   uspijeva da održi tu „prvobitnu iskru“ i opravda svrhu svog postojanja te sigurno novim albumom najavljuje produžetak roka svog trajanja.

Petnaestu godišnjicu postojanja i rada NULA PLUS obilježava snimanjem drugog studijskog albuma pod nazivom „Ubrzanje i sikira“ koji je, kao i dosadašnja dva albuma, sniman u studiju „Bare Wired“ u Beogradu te koncertima od kojih je prvi zakazan već za 12.2.2016. god. u Tuzli, njihovom rodnom gradu, u klubu „Palma“. Taj prvi nastup posvećuju i svom nedavno preminulom prijatelju i basisti Nebojši Stojkov Frenkiju.

Novi album „Ubrzanje i sikira“ broji devet novih pjesama te remake starog hita „Billy Badass“za koju je, svojevremeno, NULA PLUS na snimanju spota surađivala sa renomiranim BiH producentom Ahmedom Imamovićem („Go West“, „Belvedere“).
Trenutno pripremaju dva video spota sa novog albuma za pjesme „Kanada“ i „Deda mraz“ sa konceptualnim umjetnikom iz Tuzle, Kamber Alijom.
Album „Ubrzanje i sikira“ je moguće naručiti putem kontakata navedenih na njihovoj FB stranici, a nakon 12.2. album će se moći naručiti i on-line putem preko aktuelnih platformi za te svrhe.

Trenutnu postavu benda čine:
Almir Mulaosmanović Bagi (ex Nečasne Sestre) – vokal, perkusije, melodika,
Džemal Trakić Sicke (ex Perryside) – gitara,
Ademir Bruljić Adi (ex Karma Guru, Holographic Human Element, Bad Seasons) – bubanj i perkusije,
Jasmin Avdić Jaci (ex Elevons) – bas gitara.