Prvi vikend u godini (8.1.), Tuzlanski klub Palma žestoko je započeo sezonu urbanih dogadjanja uz pomoć  Wardakhina iz Vukovara, Bugarske skupštine iz Osijeka i Urban instinkta koji su ovdje bili u ulozi domaćeg benda. Kako obično to biva sa koncertima ovakvog tipa obicno svi kasne sto godina ali ne i mi. Sve je krenulo po dogovoru i bez obzira na usrane vremenske uvjete skupili smo se u dogovoreno vrijeme i zapoceli sa ustimavanjem instrumenata i tonskim zajebancijama.


Mi iz Bugarske skupstine odlucili smo omastiti brcine sa domacim cevapima i sa odusevljenjem napustili "Limenku" punih stomaka. Kako smo svi velika stoka i psihicki nestabilni ljudi, uvijek je pozeljno da ovakve manifestacije krenu sto prije da se ne prepijemo prije reda jer onda sve pocinje ici u jednom sasvim drugom smjeru od zeljenog.

Nakon par ispijenih pivca Wardakhin je otpoceo napucavanje sa svojim prepoznatljivim uvodom koji se nakon predstavljanja benda prelomio u pjesmu Ratne igre podsjecajuci nas nerado sve na ruzne 90-e iz kojih su svi izasli izranjavani na ovaj ili onaj nacin bili svjesni toga ili ne... Wardakhin je nastavio u opustenoj atmosferi na bini koju je publika pozdravila razdivljavanjem nakon druge ili trece pjesme dok je ostatak publike iz daljine promatrao i slusao sta proizvodi ova ratom ozljedjena ekipa iz Vukovara pozivajuci tekstovima na otvaranje ociju i budjenju samosvijesti!

Nakon kratke stanke na binu je stupio domaci Urban instinkt i pokazao kako duh hardcore-a u Tuzli zivi punim plucima. Uz svoje poznate tvrde rapcore rifove podigli su atmosferu na visi nivo pjesmom "Ulica je zlo" a potom na jos veci nakon izvedbe obrada od Madball-a "Pride" i Bodycount-a "Copkiller"-a. Sta i kako je izgledalo iza ja vam ne bih znao reci s obzirom da mi je osobno nakon cevapa jako dobro legao njihov zvuk pa sam citav njihov nastup proveo divljajuci i deruci se na mikrofon ono sto sam znao od rijeci. Uz binu nasli su se i stari vukovi tuzlanske hc scene (ja osobno primjetih frontmana Nula plus benda kojem se vidjelo zadovoljstvo na licu vidjevsi da se divlja iskreno iz srca) i publici vec poznati Urbna instinkt odradio je svoj nastup rutinski pokazujuci da imaju jaku namjeru i tvrdu poruku za sve koji imaju muda.

I ostade na kraju Bugarska skupstina da zapecati ove tvrde rifove svojim histericnim prepucavanjima. Naime, kako smo u zadnjem trenutku zbog tesko objasnjivih razloga ostali bez glavnog gitariste, a zadnji dan skoro i bez bubnjara zbog iznenadnog razboljevanja odlucili smo se na odradu koncerta po sto po to makar i u okrnjenom sastavu. Hajde da skratimo cijelu pricu sa hipotetskim pitanjima. Da li se Bugarska skupstina raspada? Odgovor je naravno! Da li se Bugarska skupstina raspala? Naravno da ne! Hoce li se  ikada jednom i raspasti? Odgovor je tesko!

Dva benda prije pokazali su temeljitost rifova gdje je Bugarska pokazala kako sve to moze ici jednim obrntuoproporcionalno kaoticnim stilom gdje vidis sve bez greske ali mrvljenje hrpetine tonova ostavlja cijeli zvucni dojam pomalo mrljavim i mutnim, ali to smo mi. Prije svega znajte da ovo pisem gledajuci sve iz ociju sebe koji sam za vrijeme svega vristao na mikrofon, napucavao bas i u medjuvremenu brisao znoj sa ociju tako da mozda moj dojam i nije narealniji. Nakon koncerta sam iz ciste znatizelje kao luda kurva hodao okolo i ispitivao dali je itko ista cuo dole u publici jer meni osobno je sve zvucalo kao jedno veliko zhhhhzhzhzhzhhhhhh. Ponekada kod bendova koji dolaze kao padobranci bez neke vece pripreme zvuk moze najebati ako se nepotrude oko namjestanja istog, ja vjerujem da se to desilo nama. Bez obzira na to sto svi rekose da to fino sabija, ja sam i dalje u uvjerenju da smo mogli pruziti puno bolji zvuk i atmosferu da smo dosli u punom sastavu  neosteceni kako smo i planirali ali eto, zivot je govno i mi ga zivimo punim plucima hehehe.

Nakon koncerta ubrzo smo se svi skupa prebacili u Bunt gdje smo pretakali raznorazne teme ispijajuci alkohol do sitnih sati u noc. Eto sve u svemu, kada se sve zborji i oduzme jasna poruka je poslana, hardcore, onaj pravi je ziv i spreman na nove pohode. A de je pecat? Eto ga! Hardcore riot je iza nas, popracen sa ponesto divljanja publike, neki dogovori za daljnje  nastupe i ostale popratne zajebancije su pali, duse su se ispunile energijom onima kojima je to bilo nuzno potrebno, sve je i dalje na svom mjestu. Vidimo se i cujemo uskoro negdje u nekom mracnom klubu punom distorzije!

Zamjenik Kuglofa