Kragujevački thrasheri su krajem prošle godine objavili drugi studijski album pod nazivom "United by Pain", o kome smo već pisali i pričali sa članovima benda, a sada su nas počastili i spotom za pesmu "Altar of Pain". Ne računajući animirani video za pesmu "Evil in the Night", ovo je njihov prvi zvanični spot.

Video je sniman početkom avgusta ove godine u Indjiji. Iz razgovora sa vokalom benda Milošem smo saznali da se bend odlučio za jednostavan ali dinamičan video, jer je i pesma takva, kratka i direktna.
Inače, pesma govori o crnoj misi (satanističkom ritualu), a inspirisana je horor filmovima, ali i ranim radovima bendova kao što su Venom, Slayer, Onslaught...

Na pitanje zašto su se odlučili baš za ovu pesmu, frontmen benda Miloš nam je objasnio da "Altar of Pain" na najbolji mogući način oslikava evoluciju benda od prvog albuma "Hellsound", preko EP-a "Evil in the Night", do najnovijeg albuma "United by Pain", jer po mnogo čemu podseća na njihove rane radove, ali se takođe savršeno uklapa u novi album, koji je otišao korak dalje od njihovih ostalih izdanja i predstavlja, što se celokupnog benda tiče, njihovo najzrelije izdanje do sada.