Moram da priznam odmah na pocetku da sam bio poprilicno skeptican što se ovog izdanja tice, momci još nisu ni ispromovisali album prvenac kako treba i dolikuje kad odjednom, boom, novi Ep izlazi! Prvo sam video omot i to na netu, oduševio se jer je mnogo drugaciji, puno detalja, deluje ozbiljnije i totalno me je zakucao za stolicu, ko god da ga je radio, svaka mu cast. Dakle, Ep koji sadrži cetiri snimka, tri autorske pesme i jednu obradu i to kakvu, temu iz serije koju svi vrlo dobro znamo, Fools and Horses ili ti kod nas Mucke. Pa da krenemo:

Evil in the night
Prva pesma koji ima toliko težak i spor rif da sam ostao zbunjen, to mi ne lici na ovaj bend, kako je pesma išla totalno sam ostao bez reci. Tacno se oseca da je za ovo trebalo vremena, da je sve pažljivo smišljno i još pažljivije snimljeno, verujem i da je cena snimanja ozbiljna jer ovo deluje i zvuci miljama dalje i bolje od bilo cega što su ovi momci snimili do sada! Dolazi refren i tu do izražaja glavni oružje ovog benda, vokal, covek sada postao pravi pevac, vlada snimkom i vodi sve ostale, nadrkane strofe i nastavak u vidu melodicnog refrena, uhh, dobitna kombinacija. E sad, deo koji ulazi u solo, u moru da se tako lepo izrazim "izdrkavanja" i koje kakvih cuda na gitari ja sam želeo da cujem melodiju, drago mi je da neko ume i zna sa gitarom ali ipak pricamo o muzici. Dobio sam i to, solo koji je toliko melodican, prost i genijalan a najviše sam se plašio tog dela. Grand finale ove pesme mi stavlja do znanja da cujem nešto zaista drugacije, ponovo dominacija vokala zakljucno sa back vokalim koji su me naterali na razmišljanje i došao sam do zakljucka da se osecam kao da slusam Holy Grail koji je obradio recimo, Saxon, makar meni tako deluje, vi poslušajte pa prosudite sami...

Codex Alimentarius
Zanimljiva tema za obraditi, drago mi je da postoje ljudi kod nas koji se bave muzikom ali koji u isto vreme brinu o zdravlju, ishrani, vide grešku ili pokušavaju da iskažu svoje nezadovoljsto i na tu temu, totalno drugacije i originalno. Da se vratim na muziku, uvod u ovu pesmu mi je strašno iritantan, kao da sam vec cuo negde taj rif, i to cak mislim baš neka Deadly Mosh pesma, ali kad krene brži deo sve se gubi, onaj uvod postaje suvišan, mnogo je brza i energicna, tekst mi se ne svidja, no dobro, to je stvar ukusa, moram da napomenem da je ovde vokal objasnio, covek mi na momente zvuci kao Chuck Billy, genijalno!

Fools and Horses
Kakva žurka covece, ima da odem na sledeci nastup ovog benda da bi cuo ovo i odvalio se od šutke, predivna ideja i mnogo ludo žvuci, cepao sam se od smeha dok sam preslušavao ovo jer mi je palo na pamet kako bi izgledalo da u ovoj varijanti Del boj, Rodni i matori mornar ovo sviraju, ahahahah, ne mogu ovo da komentarišem, ovo jednostavno morate da cujete!!!

The End
Za kraj najbolja stvar, udarac u glavu, pun pogadak, kakva pesma, tekst govori o tome kako cemo svi da odemo u....da ne budem nekulturan sada, uglavnom, zapamtio sam refren posle prvog preslušavanja pesme, ovde se oseti da je bend sada zreo, sve je na mestu, nema tu izmišljanja tople vode ali jednostavno pesma je takva da je u isto vreme kompleksna i hit, može da se nosi sa nosiocima ovog žanra jer su doticni poprilicno dosadili sami sebi pa verujem da kad bi culi ovo zapitali bi se ko su ovi momci....

Sve u svemu, mislim da je ovo prvo ozbiljno izdanje benda, žao mi je što moram da kažem ovo ali mislim da im je onaj album prvenac pogrešan potez, jer zvuci smešno u odnosu na ovo i totalno ga baca u senku... i da napomenem da me raduje i to što je došlo izmedju saradnje ovog benda i  ENSO ekipe koja uradila animirani spot za pesmu Evil in the night, bacite pa bacite pogled, pohabajte svoj internet, vredi videti i cuti ovo, ako vam se zaista svidi pazarite i disk, nemojte da budete glupi amerikanci, METAL!

Marko Jocić