TOTAL WESTERN (2000) - nakon špageti vesterna slijedi era francuskih modernih gorgonzola vesterna...

Ok, možda je ovo vrhunsko umjetničko djelo poigravanja sa western žanrom u modernom ruhu. Možda je namjerno napravljen klišeizirani i dosadni scenario sa puno rupa. Možda ovo, možda ono...ali ja ga brate mili, ne kontam!
Nije film loš. Ustvari, nije iritantno loš kao npr muzika sa albuma grupe Petrol... ali definitivno nije my coup of tea, ili što bi Francuzi rekli "moje parče gorgonzole" a raja s ovih prostora - "moj komad pršuta".
Ali u svemu tome ima i dobra stvar - možete sinhrono gledati ovaj film i slati sms-ove. Ništa nećete propustiti...

ocjena 5 / 10

OUTLANDER (2008) idealan dok pazite na ručak da ne zagori

Živimo u doba objedinjavanja uređaja i multitaskinga. Tako danas imate telefone kojima pravite fotke i slušate muziku. Imate skener, štampač i fotokopir mašinu u jednom aparatu. Imate nescafe 3 in 1. Divota.
Tako i ovde imate jedan SF film koji je uz to i pomalo horor, a ujedno i drama. Već nakon 15 minuta znate ko će preživjeti. Ona njega voli, a vala i on nju, ali joj babo nije baš rad njemu je dati. No, sve to na kraju dođe na svoje.
Ako volite 3 in 1, pogledajte film. Ako ne, ništa niste propustili. Ako baš ne znate šta biste sa sobom dok npr pohujete celer, a imate tv i dvd u kuhinji, pustite film dok to radite. Celer će garantovano biti bolje ispohovan.

ocjena  4.5 / 10

WIZARDS (1977) - Dobra vutra bijaše sedamdeset sedme, izgleda..

Psihička priprema za ovaj film - "Shine On You Crazy Diamond". Vjerujte. Elem, kako klasifikovati crtane filmove za odrasle a da ne spadaju u pornografiju ni u japanski anime? Možda je danas lako ali prije 30 i kusur godina i nije baš bilo. Fakin masterpis of art. Ali ne one umjetnosti gdje pola filma škripi prozor a pola filma škripe vrata pa svi palamude o "vrhunskom senzibilitetu scenarija" ili tako neka slična sranja. Ovaj film vas oduva!!!

ocjena 9 / 10

Teodor Tozza Radović