NINE DEAD (2010) - originalnost na nivou Amidži šou....
Nine Dead vam može biti prekrasan i nadasve zanimljiv i originalan film iz ovih razloga:
1. ukoliko kojim slučajem živite u nekom zabrđu pored nekog sela u Burkini Faso, pa još uvijek nemate ni televiziju, što je razlog da se radujete kao mlad majmun banani, kad jednom godišnje dođe film u bioskop vašeg sela, a taj dan se označava crvenim slovom u kalendaru.
2. ukoliko nikad niste pogledali nijedan od nastavaka "Saw"… ustvari ako niste ni čuli za njih.
3. ukoliko ste heterosexualni muškarac ili lezbejka koji/a voli da se samozadovoljava gledajući kako krv lipće po netalentovanim, ali Holivudu preko potrebnim zgodnim glupačicama kao što je Melissa Joan Hart
Ukoliko vas ništa od ovog ne zanima, preskočite.
ocjena 3/10 (eto, nije baš da svi loše glume u filmu) 
THE HAPENNING (2008) - jebem te živote, kad profesora ovde igra onaj što je gaće u Calvina Kleina reklamir'o...
Kakav može biti film kad bivši "maneken za gaće" glumi profesora? Pa makar da su mu našli jednako glupu ženu da glumi suprugu, pa ni pola jada! Nego, pametnjakovići su na kastingu učinili još kretenskiju stvar: odabrali su Zooey Deschanel za tu ulogu!!! A jadna Zoey jednostavno n.e. m.o.ž.e. biti ozbiljna, sa onim svojim simpatičnim očima. Ona je idealna za filmove poput 500 days of summer i slične popodnevne ubijače vremena, ali za film koji pretenduje da bude bez elemenata teenage komedije, to svakako nije.
Kombinacija Marka Wahlberga i Zoey Deschanel je kao da nekim čudom uparite Stevena Sigala i Audrey Hepburn i to u žanr koji podjednako ne odgovara oboma..npr u neki slash horor.
Ah da, nakon što sam opisao svoje "impresije" glavnim glumcima, da ne zaboravim i kratak opis filma: Film je kesa! Eto.
ocjena 2 / 10

BROTHERS (2009) - nas dva brata, oba ratujemooo, ne plač' ćaćaaa...ups, pardon: samo jedan ratuje, dok drugi 'ladi jaja i ženu bratovu kara...
Obično su ovakvi filmovi limunada, ali ovaj vala nije. Ovaj možda ima "šveps bitter lemon" momenata ali je podobro 'kršten' pelinkovcem. Odlična priča, koja je u stvari samo rimejk takođe dobrog danskog filma ISTOG NAZIVA. Čak i meni mrski mali prdavac iz Spajdermena ovde glumi kao zmaj!!! A glumu velikog cara iz Donnie Darko da i ne spominjem. Još kad se na to nadoda mom srcu i mojim seksualnim maštarijama ekstremno draga Natalie Portman, uz odličan scenario, ovaj film prerasta u odličan.
I onda, nakon gledanja ovog filma, dođe ti da pošalješ sve one potkupljive babuskare i senilne dede koji glasaju za Oskara i onoj kesi od Hurt Locker daju statuu koju je ovaj film definitivno zaslužio!!! Drage dede i babe iz žirija, jebem vam svima unuke (ženskog roda, TWIMC). Kolektivno!
Strašan film! Realna ocjena je 8, ali pošto ja ne volim da gledam drame a pogotovo (anti)ratne drame, jer mi je sve to njanjavo i plačipičkasto, a ovaj me film oduševio, na konto toga mu dajem ocjenu više. Znači, ocjena je 9. 5 / 10 (ovo 0.5 naravno ide zbog mojih već spomenutih seksualnih maštarija o glavnoj glumici).

Teodor Tozza Radović