Plamen Večnosti, umetnički solo projekat multi-instrumentaliste Sifr Shraddhe, nastao je kao evoluciona konsekvensa starog ambientalnog projekta pod imenom Plamen Večne Zime. Pomenuta promena imena, koja je sa sobom vukla već dugo priželjkivanu promenu muzičke baze projekta, odigrala se 2013. godine. Tada je Sifr Shraddha odlučio da utoli glad inspiracije, koja je strpljivo čekala da manifestuje svoj sadržaj kroz, do tada nepoznate kanale i puteve. Ništa nije moglo unapred da uputi na posledicu promene imena starog projekta (iz Plamen Večne Zime u Plamen Večnosti) i na ono što će doneti rad sa novim načinima ispoljavanja nakupljanih energija.

Period u kojem je Plamen Večnosti došao do naziranja svrhe svog postojanja, smešten je u 2014. godinu kada se i odigrava najaktivniji period priprema, snimanja i iskustava koji su direktno inspirisali kreiranje prvog albuma ovog umetničkog projekta. Album nosi naziv The Horripilation, a manifestovan je na datum 24.01.2015. Inspirisan direktno putem svakodnevnih iskustava na psiho/fizičkom planu, Plamen Večnosti je dobio epitet ’umetnički projekat’. Razlog za ovu vrsti kategorizacije leži u tome što muzičko manifestovanje inspirativnih kretanja nije jedina stavka koju Plamen Večnosti nosi unutar sebe. Naime, projekat, kao takav, oko sebe okuplja dodatne elemente, bez kojih epitet ’umetnički projekat’ ne bi nosio stvarnu težinu. Ručno kreiranje instrumenata, čija je svrha bila da daju što unikatniji zvuk na prvom albumu, jeste jedan do kamena temeljaca projekta Plamen Večnosti. Sifr Shraddha je bio spreman otići dovoljno daleko u težnji da što preciznije zabeleži vibracije koje je nosila snaga inspiracije, pa je u sam tok snimanja albuma uvrstio i određene elemente kao što su pravljenje specifične atmosfere unutar prostora gde se snima i direktan fokus na energije koje su morale biti upisane u pesme. Shodno tome, Plamen Večnosti je, pored muzičkog jezgra, koje jeste sama suština projekta i neka vrsta kapije za manifestaciju vibracije, u svoje postojanje uvrstio elemente koji nisu svojstveni epitetu ’muzički projekat’.

Svaka pesma koja se stvara kroz Plamen Večnosti iza sebe nosi širinu stvarnih i izrazito snažnih momenata na raznim poljima. Upravo ti trenuci su bunar sa kojega se napijaju tonovi i  ritmovi u pesmama Plamena Večnosti.  Trenuci koji svojom užasavajućom lepotom, nevinom gracioznošću i uznemirujućom neizvesnošću mame ka dubinama koje ostaju zauvek nepoznate, zauvek neistražene. Svrha umetničkog projekta Plamen Večnosti leži u tome da što preciznije, što jasnije i što tačnije načini otvore i kapije kroz koje će se manifestovati mogućnost i naznaka za suštinsko oživljavanje onih vibracija koje Plamen Večnosti apsorbuje i, u ovom slučaju, pušta kroz kanal kao što je muzika.