Ovaj trio nam dolazi iz Ankarana, a ono što ovi momci sviraju bi se u najkraćim crtama moglo opisati kao experimental rock/metal. No da krenemo od početka. Na ovom albumu vas očekuje 6 pesama, a celo izdanje traje nešto više od trideset minuta.  Što se samog CD-a tiče, u pitanju je samizdat varijanta,  vrlo jednostavno, bez bukleta, ali sasvim pristojno odradjeno, te na sam izgled nemam nikakvih zamerki, ali je moglo da se spakuje malo više informacija, jer iz propratnog materijala, možete saznati samo tehničke detalje vezane za album, ali ne i za sam bend.

Sam kvalitet snimaka je iznenađujuće dobar, obzirom na to da je veći deo albuma sniman uživo u podrumu gde Meduzalem inače ima probe, a pretpostavljam da je i za produkciju bio zadužen sam bend. Jedina zamerka što se samog zvuka tiče ide na vokale, jer koliko sam imao prilike da vidim i čujem, ovi momci mogu da se pohvale odličnim tekstovima, ali se na snimcima često nejasno čuje vokal, pa to zna da iritira na momente. Da biste ovako nešto snimali, i to još većim delom uživo, morate biti dobro tehnički potkovani, a to ovaj trio svakako jeste, pa svi oni koji vole eksperimentalni zvuk neće biti razočarani.

Kao što rekoh, ovo jeste u najkraćim crtama experimental rock/metal, ali daleko od toga da se sve svodi samo na puko eksperimentisanje i bespotrebno komplikovanje (a to često zna da bude boljka ovakvih bendova), već na ovom albumu svaka pesma ima svoju jasnu formu, ali su interpretirane na jedan originalan i krajnje zanimljiv način. Pesme nisu predugačke, i ovi momci su definitivno znali da naprave dobar balans između muzičkih akrobacija i catchy momenata, a same ideje idu u korak sa vremenom i nisu reciklaža već čutog. Iako ima dosta „smirenih“ momenata, ovo je ipak jedan agresivan album, ali čak ni to nije u nekom standardnom smislu, već na njima svojstven način.

Ovo je definitivno izdanje koje treba preslušati, jer je teško dočarati rečima tu atmosferu koju Meduzalem stvara na ovom parčetu plastike, pa je moj savet svima vama koji volite da čujete nešto novo i sveže, da ne gubite vreme, jer „The Art of Suspended Judgment“ čeka na vas!

Miloš Stošić