Kotorski dvojac Who See, sa kojima smo nedavno i razgovarali, objavio je novi spot i singl za pesmu “Ja bih” koji je sinoć premijerno prikazan na regionalnom MTV kanalu. Radi se o saradnji sa beogradskom jazz pevačicom Maat Bandy, a singl prati atraktivan spot.

Video je sniman u Americi i Crnoj Gori, a režiser Zoran Marković - Zonjo o njemu kaže: „Spot uspešno prati tu tripoznu atmosferu pesme jer je i samo snimanje bilo pomalo nadrealno. Između ostalog, uspeli smo da rekreiramo čuvenu scenu iz filma Forrest Gump u kojoj Forrest prestaje da trči, snimajući je na originalnoj lokaciji Monument Valley u državi Utah, ili da uhvatimo pustoš milionskog grada Phoenixa u Arizoni i to sve kroz vizuru šarmantnog pingvina koji na svom putu traži ljubav i prijateljstvo. Kao što je pesma produkcijiski pošla korak napred u odnosu na regionalne numere hip-hop žanra, tako se nadam da je i spot odskočio od standardnih video produkcija u kojima se obavezno momak i devojka vole pa svađaju dok piju vino ili bosi šetaju plažom”.

Glas Maat Bandy je vizuelizovala glumica iz Kruševca Biljana Mišić koja trenutno živi i radi u Holivudu.
Fotografiju spota potpisuje Miodrag Marković, kolor korekciju Toni Pendo, Lala Smith i Petar Burić su dali produkcijsku podršku, dok je spot sa Zonjom montirao upravo član sastava Who See – Noyz.

Posle spotova “Dinamida”, “Nemam ti kad” i “Đe se kupaš”, za Who See će ovo biti četvrti video sa aktuelnog albuma “Nemam ti kad” objavljenog prošle godine za izdavačku kuću Lampshade Media.

Treći po redu studijski album "Nemam ti kad" sastava Who See iz Kotora proveo je pet nedelja na Deezer listi najslušanijih albuma i dalje je jedno od 10 najslušanijih izdanja u Srbiji od avgusta prošle godine. Bend je sa singlom "Nemam ti kad" postavio i novi rekord top liste Domaćica regionalnog MTV kanala sa 6. nedelja provedenih na prvom mestu.