We Are Harlot je prvobitno zamišljen kao solo projekat Danny Worsnop-a ali vremenom je ideja prerasla u bend. Počeci se vezuju još za 2011. kada su se Worsnop i Jeff George (ex Sebastian Bach bend) upoznali. Ipak većina nas je prvi put čula za We Are Harlot početkom ove godine kada je objavljen zvanično prvi singl a ubrzo i vest da je Danny Worsnop napustio svoj matični, mnogo popularniji bend Asking Alexandria. Kada preslušate ovaj album shvatićete tu njegovu odluku kao potpuno opravdanu.

Prošla godina je bila presudna za We Are Harlot jer su potpisali za veliki Roadrunner Records i objavili prvu pesmu „Denial“ koja je na žalost prošla poprilično nezapaženo. Dok „Dancing On Nails“ prvi singl objavljen januara ove godine kao najava za album za kratko vreme postaje veliki hit. Klasičan rock zvuk, muzika uz koju može da se uživa bez teških rifova sa refrenom koji ćete pevušiti danima. „Dancing On Nails“ izuzetno podseća na Black Crowes sa početka karijere što bi značilo da zvuči veoma retro ali na dobar način!
Kao drugi singl odabrana je „The One“ za koju je snimljen i odvratan spot ali (lično) ovo je jedna od najboljih na albumu. Najlakše bi je bilo objasniti kao pesma koju Nickleback nikada nije snimio, hard rock sa funky elementima i jebeno dobar refren!
Ceo album je odličan i teško je odvojiti neku pesmu ali „Never Turn Back“ je jedna od onih koje se ističu, nešto bržeg ritma nego ostale sa čak dva vokala što je retkost u njihovom materijalu.
Ovakav album ne ide bez balada, koje su uvek diskutabilne, „Someday“ je nešto kao power balada i fino se uklapa u atmosferu albuma dok je „I Tried“ totalno inspirisana Aerosmith-om ali Worsnopov hrapav glas joj daje drugačiju boju od onoga što se očekuje. Najbliže metal-u su se približili sa „Flying Too Close To the Sun“ ponajviše zbog vrištećeg pevanja.

Ako volite dobru svirku ili bendove kao Buckcherry, Stone Sour, Guns N' Roses (prvi album) onda je 'We Are Harlot' album koji morate da preslušate.

Mike Stankovich