Proizišao iz X-Men univerzuma, Vulverin je upečatljiv lik, a u ovim epizodama istoimenog stripa imamo prilike da se upoznamo sa svim njegovim vrlinama i manama, uz dosta tabanja i plaćenim ubicama koje se tu stvaraju da bi zagorčale Volverinove planove, ali i da bi nam pružili jako uzbudljive akcijske momente. Čitav setting u kome je postavljena radnja je jako dobro stilizovan, i pravo je uživanje za posmatranje, nezavisno od dosta naivne, ali za strip dovoljno dobre fabule.

Vulverin naime, da ne otkrivamo previše, dolazi u Japan da bi vratio svoju nesuđenu ljubav, ali dolazi u kontakt sa Jukio, opasnom ženom-ratnicom, koja ga prati kroz prve tri episode, sve dok ne dolazi do sukoba nje i opasnog klana protiv  koga se junak bori. Ovako dobijamo jedan mishmash događaja koji nas drže okupiranima, sve do poslednje stranice. Opet bih pohvalio grafički rad Klermonta, jer predstavlja vizuelno atraktivan i dopadljiv spoj drevnog i urbanog Japana.

Naravno, sve se završava jednim velikim hepi endom, koji, doduše traje do četvrte, od ukupno šest epizoda, što je dobar polu-završetak ove odlične i sasvim zaokružene publikacije Volverina kod nas. Sad, naravno da ima mana, ali ovo je sasvim fin proizvod, i ovom prilikom bih se zahvalio izdavaču, Čarobnoj Knjizi, koja nam je poslala ovo hvale vredno strip izdanje.

Ilija Đurđanović