Debi izdanje italijanskog benda Defallen Prophecy, EP ‘Death, Hate, Love, Life’ donosi beskompromisni metalcore kakav se retko čuje. Četiri numere su ispunjene teškim rifovima i teškim vokalima, ali ipak sa dosta melodije. Ova petorka je možda još uvek nepoznata i na početku karijere ali je kvalitet neosporan.

Defallen Prophecy su Lorenzo Carnevali (vokal), Alessandro Carati (bas i vokal), Francesco Oliva i Andrea Carnevali (gitare) i Luca Impellizzeri (bubnjevi). Bend je osnovan 2012. ali tek tokom leta 2013. je definisana postava i kreću sa ozbiljnim radom. Prvi koncertni nastupi su usledili.
Metalcore koji oni sviraju je ispunjen živim instrumentima bez elektronike. Vokali su uglavnom veoma teški, na momente vuku u deathcore, samo u refrenu se pojavljuju čisti vokali. Ipak sama muzike nije preterano žestoka već ima dosta melodije.
EP ‘Death, Hate, Love, Life’ otvara „Panta Rei“ dosta snažna, ne preterano brza, i ne čudi što je odabrana kao singl za koji je snimljen i spot.
U sličnom ritmu počinje i sledeća „The Invisible Cage“ koju otvaraju death metal vokali ali pesma ide u drugom pravcu do refrena.
Treća „Heartbreak“ bi možda bila balada da se Defallen Prophecy bave nekim drugim muzičkim žanrom. Definitivno predlog za sledeći singl, ispunjena duelom „čistih“ i „prljavih“ vokala sa možda i najboljim refrenom na disku.
Poslednja je i najteža i najbrža, „Rising Hope“ je još jedan dokaz kvaliteta koji nude Defallen Prophecy.
Peta pesma je bonus, Remix verzija „Heartbreak“ može da bude nešto što bi npr. očekivali od Enter Shikari.

Defallen Prophecy prvo izdanje EP ‘Death, Hate, Love, Life’ je veoma zanimljivo i svakako se preporučuje fanovima Parkway Drive koji su nešto kao glavni uzor ovom bendu. Biće interesantno čuti šta će sledeće ovi momci snimiti!

Mike Stankovich