Članovi bandova Fear Factory, Control Denied, Watchtower, Holy Grail i Prototype ujedinili su snage sa hrvatskim muzičarem Alex Hellenbachom.


Control/Resist je hrvatsko - američki projekt u kojemu su snage udružili Alex Hellenbach i Mike Heller, bubnjar bandova Fear Factory i Malignancy. Band je upravo snimio EP prvenac pod nazivom ''Gods By Design'', na kojem kao gosti učestvuju sljedeći muzičari: Tim Aymar (Control Denied), Jason McMaster (Watchtower), James Paul Luna (Holy Grail), Vincent Levalois (Prototype) i session basist Petar Makar.

EP je snimljen u različitim studijima širom sveta, dok je miksovan u Lunar Sonic Audio studiju od strane Jasio Kulakowskog, dok je za mastering bio zadužen Maot Appelbaum (Halford, Faith No More, Sepultura, Fates Warning). Video spot za pjesmu T.C.E., koji možete pogledati u nastavku režirao je hrvatski režiser Filip Filković Philatz (Vatra, Gibonni, Edo Maajka).

Control/Resist sastav nastao je iz želje za stvaranjem muzike bezgranične kreativnosti. Čak sedam godina bilo je potrebno Alexu i Mikeu kako bi uneli dah života u ovu muzičku ideju. Nakon godina borbe i traženja pravih osoba za koje tvrde da su sposobni izneti ovaj teret i predstaviti ga javnosti upravo na način kako su autori zamislili, tajna je konačno otkrivena.

''Gods By Design'' biti će objavljen online 22. februara, te će u celosti biti dostupan za besplatni download. Takođe, album će biti dostupan i u fizičkom obliku u strogo limitiranom tiražu i biće dostupan putem Bandcamp stranice Control/Resist banda.