Detour su dobili naziv po istoimenom filmu iz 1945. godine. Sviraju elektro-akustični pop sa primesama nekih kontemporarnih žanrova, kao što su kantri, dance, i pop. Pohvalio bih i sjajne melodije, kao i tekstove, koji su ovog puta zaista odlično. Prateći staze popularnih Yamatt i Jinx-a, oni lepe kolaže od svakodnevice, i sviraju za svoju dušu, što je retko u ovom svetu gde je čovek čoveku vuk.

Ovo je, realno, pop, ali dobar. Nema greške. Imali su oni i boljih pesama u svojoj istoriji, ali, kome ne smeta ijekavica i nežan, tih glas Maje Posavec koja je poznata i po genijalnoj saradnji sa Pavelom, zadovoljiće se ovim dobrim parčetom muzike. Možda bi muzički čistunci našli i neke zamerke, ali, po mom skromnom mišljenju, ovako se pravi dobar pop, čio, čist, bez dodataka, bez glupih pošalica i raznih drugih podštapalica domaćih i ex-yu muzičara i producenata.

Detour nam, posle duge pause, donose novi album snjivih i pevljivih melodija, savršenih za svako doba godine. Oni su sjajni, donose radost i u ovo sivo doba godine. Savršen su soundtrack za vesele mesece koji nam predstoje. Uživajte u ovom odličnom albumu.

Ilija Đurđanović