foto: Danijel Grbić
Četvorka iz osječkog death metal benda Kymera ovih dana završila je sa snimanjem svog četvrtog glazbenog video spota.
Nakon singlova „Alive In Pain“, „Under Your Skin“ i „Zero Effect“ ovi žestoki metalci snimili su spot za skladbu „Rust“, koja se također nalazi na njihovom albumu prvijencu „Stillborn“. No, ovog puta „Rust“ zvuči potpuno drugačije.
Naime, odlaskom bubnjara Saše Skeledžije iz benda njegovo mjesto popunio je Eldar Ibrahimović – Piper, član osječkog metal benda War – Head i osnivač Studija Armageddon.
Tako je nastala ideja da se „Rust“ ponovno snimi u Studiju Armageddon. S obzirom da je ova pjesma dobila potpuno novi i jači zvuk odlučeno je da se za „Rust“ snimi video spot.
Iza kamere ponovno je stao Robert Ferenc pa je tako u njegovoj režiji snimljen Kymerin četvrti video spot. 
Proteklog vikenda, nakon nekoliko tjedana pripreme, članovi benda i marljiva snimateljska ekipa, koja je brojala desetak članova, u jednom danu snimili su sve scene video spota u prostoru osječkog kluba Epic. Uz mnogo truda i strpljenja prostor stare napuštene katakombe u osječkoj Tvrđi oživio je na jedan dan. Katakomba je ispunjen svijetlom, dimom i litrama umjetne krvi. 
Jedan od najzaslužnijih za uspješno odrađeno snimanje je Zoran Korman iz kluba Epic koji je bendu ponudio svu moguću logističku pomoć. 
Ovim putem zahvaljujemo se Zokiju i svima koji su nam pomogli u snimanju video spota – poručili su iz Kymere.

  

Kymeru su 2007. godine osnovali Ivica Šimunović i Krunoslav Perić. Bendu se ubrzo pridružuju Ivan Pripuzić kao vokal i bubnjar Saša Skeledžija. Već sljedeće godine objavljuju svoj prvi demo album. Inspiracija i želja za svirkom nije posustala pa tako Kymera intenzivno nastupa i snima nove skladbe koje su objedinjene 2011. godine na njihovom albumu prvijencu „Stillborn“, snimljenom u o osječkom studiju Armageddon pod producentskom palicom Eldara Ibrahimovića.
Njihov rad prepoznala je i producentska kuća Miner Records koja 2013. pod svoje okrilje uzima bend i ponovno izdaje album „Stillborn“, ovog puta u redizajniranom izdanju.
Zbog drugih obveza bend sredinom godine napušta dugogodišnji bubnjar Saša Skeledžija, a na njegovo mjesto dolazi legendarni osječki bubnjar, dugogodišnji producent i prijatelj benda Eldar Ibrahimović.
Sadašnju postavu benda čine Ivan Pripuzić - Pripo (vokal), Ivica Šimunović – Škico (gitara), Krunoslav Perić – Kruno (bass gitara) i Eldar Ibrahimović - Piper (bubnjevi).