Bend Lignjoslav nastao je 2004. godine u Novom Sadu, isprva projekat, posle bend. Inicijalna kapisla za nastanak benda bio je nedostatak pravog punk zvuka u gradu. Bend je želeo biti prljav, odbojan i odvratan i tome se vodila njihova filozofija do samog raspada 2007. godine.
Prvi album 'Lignjoslav' snimljen je 2005. godine i naišao je na pozitivne kritike kod ljudi. Ubrzo zatim iste godine snima se i drugi pod nazivom 'Pankeri sa ulice' koji humor prvog albuma još više preuveličava i dodaje dozu crnog humora. Bend zatim iste godine neumorno snima još 3 albuma: 'Ovaj put bez lepka', 'Kako se zove?' i 'Ko preživi flašista ili kako sam bio LSD'.
Svaku promociju novog albuma ljudi su čekali sa strepnjom kakav će užas proizići dalje ali uvek posle slušanja vraćali osmeh na lice. 2006. snimaju 'Bato, ti si najlepši lik u porodilištu' i nekolicinu spotova a zatim 2007. albume 'Lignjoslav protiv Emoslava', 'Pozdravi iz klonje 8' i live album 'Spontano izdrkaj' koji su po fanovima i njihovi najbolji radovi, sa hit pesmama poput 'Strika jebač', 'Babina drugarica', 'Celulita', 'Tvoj šupak', Silovatelj krava', 'Sperma iz nosa' etc....
Tokom godina, snimili su 9 albuma, od kojih su 8 studijski i jedan live album. Lignjoslav je samo 3 puta nastupio uživo, koncerte možete naći na YouTube-u, a deseti album benda ostao je na pola snimljen. Bend se raspao 2007. godine kada je frontmen benda odlučio da oćelavi nabrzinu. Povodom 10 godina od nastanka, bend je odlučio da okači kompletnu studijsku diskografiju na Bandcamp servis i zauvek stavi pečat na priču o Lignjoslavu. Pesme su tu, uživajte, smejte se, traumirajte,... Lignjoslavi odlaze u prošlost! 

Diskografija:
2005 - Lignjoslav
2005 - Pankeri sa ulice
2005 - Ovaj put bez lepka
2005 - Kako se zove?
2005 - Ko preživi flašista, ili kako sam bio LSD
2006 - Bato, ti si najlepši lik u porodilištu
2007 - Lignjoslav protiv Emoslava
2007 - Pozdravi iz klonje 8
2007 - Spontano izdrkaj (lignja uživo)

Kompletna diskografija dostupna je ovde.