Nisam znao da su Infest izdali novi album. Sasvim slučajno sam ga vidio na netu na jednom od većih sajtova sa spiskovima novih izdanja, i što je posebno interesantno, na sajtu koji objavljuje nova izdanja bendova koji već imaju reputaciju, što je još jedan dokaz da se Infest prepoznaje i van granica Srbije (isti sajt ima i paralelni sister site na kome su ama baš svi mogući albumi svih mogućih bendova i pojedinaca koji imaju i najosnovnije mogućnosti da snimaju, a.k.a. sva moguća sranja).


Kome to još nije jasno, bolje bi bilo da im dođe iz guzice u glavu - Infest su trenutno jedan od, ako ne i najbitniji činilac na Srpskoj metal sceni. Sa dužnim poštovanjem prema starijim i jako zaslužnim bendovima, ali se Infest mora odati priznanje jer su u relativno kratkom roku vrlo agresivno i odlučno pokazali da su sila sa kojom nema šale. Ne govorim samo isključivo o muzici. Govorim o kompletnoj slici koju bend gradi i održava u javnosti. Od muzike, preko stava, do poslovnog dijela koji je neizbježan i vrlo bitan za svaki bend koji ozbiljno želi da se bavi muzikom. Koliko vidim, mnogo pažnje je posvećeno upravo ovom posljednjem dijelu, poslovnom, koji sticajem okolnosti ili neznanjem, je jako zapostavljen od strane većine drugih bendova na sceni, rezultirajući u perpetualnom bauljanju u limbu između undergrounda i nedođije, a da su realni potencijali nevjerovatno veliki (Miner records je po ovom pitanju uradio prvi veliki korak naprijed). Infest nemaju takvih problema, jako su profesionalni u onome što rade, i mnogo, mnogo više od puke zanimljivosti ili kratkotrajnog fenomena.

„Cold Blood War“ je naredni stepenik u muzičkom razvoju benda. U osnovi ono što su uvjek radili, rafalna paljba odličnih death/thrash pjesama da fanove u prvim redovima dobro protresu, ali sa novim elementima i unapređenjima - drugačiji zvuk, malo drugačiji pristup snimanju itd., sve elementi koji doprinose šarenijoj slici... Stilom komponovanja i bogatstvom detalja Infest su uspjeli da izgrade jedan brz i agresivan a vrlo dinamičan album koji drži pažnju slušaoca od početka do kraja i posebne pohvale idu bubnjaru. Na ovom izdanju upravo njegovo bubnjanje drži veliki dio atmosfere i zadovoljstvo je čuti progresivnije sviranje u pravcima koji su usporili sa razvojem.

„Cold Blood War“ je kao i karijera Infest: munjevit, beskompromisan i svaki metak je siguran pogodak. Nemate što više čekati, nego pravac pošta/paypall/visa i naručuj album i majicu!

Nikola Franquelli