Razvod braka, gubitak oca, težak život i noćne smjene dale su mi povod da uradim nešto kako bih sebe spasio od ludila i vremena u kojem živim. U to vrijeme, tako se htjelo, naletim na film u kojem glavni glumac zbog ne mogućnosti da stvarnosti pogleda u oči izgubi pojam o istoj. Kako ne bih došao u sličnu situaciju znao sam da neke stvari moram izbaciti iz sebe. Imao sam dvije opcije: da potražim Boga ili da se počnem baviti muzikom. Izabrao sam ovu drugu. Jer znam da Bog postoji i da je uzalud tražiti jer kažu da je svuda oko nas, samo to treba spoznati, na kraju on će nas pronaći ako nam je suđeno. 

2009. godine nabavio sam gitaru i opremu za snimanje te je u maloj sobici na adresi Omerovića 5 počelo stvaranje pjesama. Do 2011. snimio sam oko 300 pjesama ali nisam htio objaviti sve pa sam od tih 300 izabrao 98 i objavio svoj prvi album „Srce muda i pez bombone“ za izdavačku kuću SLUŠAJ NAJGLASNIJE. Poslije toga nastavio sam sa snimanjem pjesama, sticajem okolnosti upoznao sam čovjeka koji će mi pomoći da izgradim svoj neobičan muzički i lirski izražaj - moram navesti da on toga nije bio ni svjestan. Već naredne godine skupilo se preko stotinu novih pjesama od kojih sam izabrao 70 za svoj novi album koji sam nazvao „Pamučni svijet“. 

Uz burna životna događanja i promatranje društva oko sebe nastaju nove pjesme, tako da 2013. godine izlaze dva nova albuma: „Ko ne misli nek se dobro zamisli“ i „Đe se nalaziš“. Jako bitna stvar je ta da sam izgradio svoj prepoznatljiv zvuk i lirski izražaj koji se svakim danom još više kristališe. 

DiV (dječak iz vode) iza sebe ima i živih nastupa od kojih želim da izdvojim: Tolmin - Sajeta festival, Ljubljana - Bi Ko Fe, Rijeka -Morski prasac bič bar, Luka Hum filmski festival, Zagreb - Spunk, Smederevo - Centar za kulturu, Beograd - Gradska biblioteka, Bor biblioteka, Izola - Kino otok. U 2014. planiram objaviti dupli album na kojem će se naći preko 100 novih pjesama. 2014. je zanimljiva i po tome što je bend dobio još jednog člana.

Više o DiV:
https://www.facebook.com/pages/Dje%C4%8Dak-iz-Vode/168343709887520
https://www.youtube.com/user/DjecaVode
http://djecakizvode.wix.com/div-djecak-iz-vode
https://soundcloud.com/dje-ak-iz-vode