Besposleni pop i jariće krsti. Ovaj put nisu jarići, nego Krawe. I to Lude iz Bačkog nam Petrovca. Mi stari fanovi uvek sa nestrpljenjem isčekujemo sta ce nam David i ekipa novo napisati, i kako će to spakovati. Ovaj put full album, “Svetla Cirkusa“. Sve je ali nije cirkus, meni čak bolje od prethodnog izdanja, i sigurno će ici u top 3 kod nas ove godine, što zbog kvaliteta što zbog slabe konkurencije. Moj ortak koji ih je pljuvao ranije ali ih je pored mene zavoleo  zamera što nema pesme  kao “Metronom“, ali meni je dosta njih sa ovog albuma i bolje od nje. I da je pravde, njihove pop hitove bi gledali na televiziji umesto Kikija Lesendrića i Đuleta Van Gogha. Pre izlaska, ne jedini sam dobio 15ak demo pesama, pa sam izdvojio 9 koje bih voleo videti na albumu, 8 sam izgleda pogodio. “10 dana“  koja otvara album nas ozbiljno  preispita na brzinu u nešto mračnijem tonu,  u “Ispod Kože“ dobijamo pravi ljigavi pop hit zbog kojeg i volim ovaj bend. “Doviđenja“, sa odličnim “nja nja nja“ koje se sviđa samo meni i njihovom basisti nas vraća u reality, mada moje mišljenje je da im politički tekstovi ne stoje, ipak su mnogo bolji zabavljači nego kritičari. 
Sledi pesma “Ne odustajem“, koja je najveći promašaj na albumu. Pevač je iz nepoznatih razloga mnogo lošije otpevao nego ostale pesme, i njihovo koketiranje sa ska muzikom me je uvek podsećalo na dugmetov album “Doživeti Stotu“. Posle te pesme sledi “Novi Svet", koji je solidan uvod za 3 najbolje. “Ne znaš“ i “Znak“ na brzinu u mom omiljenom kec ritmu pojedu ceo album. Već se znaju tekstovi i pije pivo uz njih. Naslovnu “Svetla Cirkusa“ bih izdvojio kao najbolju stvar na albumu iz više razloga koje navesti ne želim, i velika je šteta što baš ona ne zatvara domaći zadatak za većinu pank rok bendova, mlađih i starijih od njih. 
Poslednja “Ringišpil“ koja je i navedena kao bonus u ritmu Green Daya je nekoga dobro naterala na razmišljanje. Očekujem bar 2 dobra spota da zaokruže ovu priču. Ansambl Lude Krawe ove godine slavi 18 godina neuspešnog drndanja gitara, pa im ovom prilikom želim srećno punoletstvo u nadi da će sledeći album biti loš pa da ih mogu napljuvati kao čovek, zato sam i počeo ovo da radim, pljuvanje i zajebavanje drugih muzičara. Ali bojim se da mi ovaj bend neće dati tu čast.

Neverovanto Labudowski