Na pepelu nekoliko vršačkih sastava nastao je BITE. Bend, thrash metal orijentacije sa uplivima nekih drugih, relativno srodnih podžanrova. Po raspadu tih nekoliko bendova, članovi su se okupljali u lokalnom kafiću razmenjujući ideje o osnivanju novog benda u kome će razviti sopstveni stil kroz autorske materijale.
Zvaničan početak imali su novembra 2007 godine, najpre skidajući  pesme sastava Slayer, Sepultura, Kreator da bi nešto kasnije počeli sa radom sopstvene muzike fokusirajući se na ove, navedene bendove sa primesama sopstvenih ideja na svojstven način.

Kako je vreme odmicalo, bend je sve više bivao prihvaćeniji iz ugla publike, a svom prepoznatljivom trash stilu, dodali su nijanse progresiva, hardcora i stavili najveći akcenat na vokale, tako da pevač ima najviše prostora za improvizaciju. Nije bilo lako sve ovo uklopiti i sjediniti, jer, svako od članova je privatno slušao drgačiju vrstu muzike.

Naredna 2008. godina, je na neki način pretstavljala prekretnicu u radu ovog sastava. U bend dolazi još jedan član, ritam gitarista koji upotpunjuje zvuk te aranžmanski i tehnički, bend poprima drugačiju formu. Pored svirki u Vršcu i okolini, Bite ima zapaženu svirku u Domu Kulture u Temišvaru. Negujući autorsku muziku, promovišu svoj materijal na karavanima Hita nedelje radija Bgd 202 i na mnogobrojnim moto skupovima u Srbiji. Dolasci i odlasci pojedinih članova benda nisu narušavali volju i rad ostalih članova, jer svi su težili ka jednom cilju, a to je da muziku iz svoje male sobe prenesu ljudima, prvenstveno mladima i da pokažu kako nije loše svirati metal i pisati tekstove iz srca, da glasine koje prate ovaj stil su zapravo mit i metafora. Najzapaženiji nastupi u ovom periodu su Alternativ fest i 45 godina rock n rolla u Vršcu.

Bite je dobio mladog i ambicioznog basistu ali zapada i u krizu zbog odlaska bubnjara. 2010. stižu ponovo novi bubnjar i basista i bend biva ideološki najspremniji i dalje gradeći svoj stil.
Tokom 2012, Bite imaju uspešne nastupe na nekoliko festivala: Daos u Temišvaru, Rock Village u Banatskom Sokolcu, Rockwood na Devojačkom bunaru, Šabački letnji festival i BARF u Beogradu. Zatim, objavljiju prvi EP Alternation of Reality sa tri numere: Mesmerized by war, Until the end of time i Hatred.
2013. dolazi mlada, iskusna basistkinja. Ne gubeći vreme, bend nastavlja sa aktivnim nastupima kao predgrupa Discipline Kitchme, predgrupa benda Bijesovi na gitarijadi u Ratkovo, te nastupaju u Bajinoj Bašti na Most Festu ostavljajući neverovatan utisak na publiku. Zatim, 50 godina rock n rolla u Vršcu, Rockwood i Rock Village festivali…

Bite ne samo da je publiku obradovao neverovatnim, novim pesmama Franatic i Low tansion, već se pohvalio sa svojim prvim spotom za numeru Mesmerized by war koji je sniman 09.06.2013. Spot je dobijao uglavnom pozitivne kritike, a već stečeni fanovi su bili presrećni podržavajući bend u svakom pogledu.
Ambiciozni članovi se približavaju svom cilju promovišući spot na lokalnoj televiziji, na emisji Gruvanje i na svojoj facebook stranici.