KKN ponovo među Nišlijama. Na proverenom mestu, na poznatoj bini, u uglu kluba "Feedback", sinoć su nas, nešto posle 23 časa, sačekali stari znanci s beogradskog alternativnog asfalta.

Od prošlog koncerta prošlo je godinu i po dana, što je, gledajući koncertnu istoriju ove petorke u Nišu, malo duži period od onog na koji su ljubitelji njihovih rifova navikli. Zasigurno su nedostajali raji, "rekao" je prvi prizor pri ulaska u klub. Prostor se relativno brzo popunio, tako da “ranoranioci” koji su na vreme zauzeli svoje pozicije nisu dugo čekali.

Ovog puta bend je na južnu prugu doveo novog člana, tj. basistu Ognjena Beadera koji se, prema onome što je sinoć pokazao, vrlo dobro uklopio uz KKNovsku fuziju alter roka i regea. Repertoar je bio sačinjen od hitova kao što su "Polako", "Štastopojo", "Najsvetliji dan"... Oni su ovog leta bili baš vredni, te projurili kroz silne festivale. AKo ste imali tu sreću da ih čujete na nekom od njih, onda možete pogoditi kakva je otprilike set lista bila. Odsviran je i novi singl "Sve je stalo (u rokenrol)". Najavljen je kao “himna kompletnog benda”. Spot za pomenutu pesmu se skoro pojavio na internetu, tako da se publika još uvek nije detaljnije upoznala sa njim i tekstom, ali je zato većina svirke otpevana u glas sa Oliverom. On se na svoj simpatični način zahvaljivao prisutnima. Hvalio je ovdašnji narod, grad, kafane u kojima je bio. Topla, uistinu prijateljska atmosfera obuzela je niški kutak koji jedini, pored Juridicuma (kluba Pravnog fakulteta), još uvek gaji simpatije prema ovakvoj vrsti muzike.

Od Olivera smo mogli saznati da će novi studijski album izaći sledeće godine i da će se zvati “Volja za noć”. Inspiracija za naslov došla je od kontraverznog dela slavnog Fridriha Ničea “Volja za moć”. “Mi smo noćne ptice.  Mi sve radimo u noći,” objašnjavao je Nektarijević.

Kanda, Kodža i Nebojša, ili možemo reći Nenad, Oliver, Janko, Ognjen i Vlada - odsvirali su "za sve pare". Pošteno su rokali, podigli malo prašine, baš onako kako smo od njih i navikli. Dozivali smo nebo da siđe u grad, preživeli prekide stvarnosti, padali smo u svest, naučili tajne letenja – sve to za jedno veče. Malo li je?
Deo koncerta koji je snimila ekipa sajta Clubbing.rs možete pogledati u nastavku.:


Nenad Cvetković