Pesnik modernog doba Oliver Nektarijević i gitarista Nenad Pejović nakon nastupa na Ajde festu 2012. govore o načinu na koji su doživeli Kruševac.  Ovaj grad su prvi put posetili  2006. i tadašnji izlet pamtiće po interesantnim avantuarama i ljudima koje su tom prilikom upoznali.

Razgovor otkriva kako se Radomir Belaćević našao u priči o Kandi Kodži i Nebojši i otkud kritički osvrt na film „Tatin sin”, o kome Nenad Pejović ističe:  ,,Ukoliko film gledaš u komadu, onako u cugu, onda je malo horor, a ako ga gledaš onako kroz san, onda je to pun pogodak. ”

Očekujući nove avanture, slične onima koje su iskusili prilikom prvog boravka u Kruševcu, nailaze na potpuno drugačiju atmosferu: ,,I, posle šest godina mi očekujemo otprilike neki isti scenario, međutim, dešava se nešto stvarno mnogo bolje, pozitivnije i organizovanije. Mnogo mladog, progresivnog sveta.
Kroz ovaj nastup predstavljene su i  pesme sa poslednjeg albuma pod nazivom „Manifest”, pa su Oliver i Nenad, vođeni ovom temom, pričali i o tome kako često nakon urađenog posla, u nastojanju da sve bude savršeno, shvate da su nešto mogli i drugačije uraditi. Da li je takav osećaj ostavio i album „Manifest”?
Kako se razgovor polako bliži kraju, saznajemo i kako je nastala pesma “Prekidi stvarnosti” i šta to stoji iza ovog naziva.

Intervju je radio Ivan Đokić, urednik muzičkog programa Ajde festa, dok je za kameru i montažu zaslužna Aleksandra Vukojević.