Bend je sastavljen početkom 2011. godine, ali je trebalo dosta vremena da se ustali stalna i sadašnja postava benda. 1. aprila 2011. bend je nastupao na prvoj svici u Kostolcu kao trio. Nakon svirke se bend na kratko raspao, ali je zatim nastavio da radi sa basistom Aleksandrom Mirkovićem i Ivanom Kostićem na vokalu, ali se ubrzo sve svelo na prvobitnu ,,trojku’’, s tim što se i gitarista Vuk prihvatio mikrofona. Sada se mnogo više pažnje obraža na autorske pesme, uz par obrada. 
2012. godine bend je izdao svoj prvi (Demo) EP Deep Inside. Krajem 2012. bend izdaje svoj prvi spot za pesmu ''Sve u meni gori''. Početkom 2013. se ekipi pridružuje i Marko Tadić, koji preko MIDI sample-ova obavlja elektro deonice, a bend sa njim ulazi u studio i započinje snimanje prvog albuma, koji je nedavno obavljen i može se skinuti ovde
U aprilu mesecu 2013. zbog neslaganja i različitih interesovanja, bubnjar Marko Matić definitivno napušta bend, te na njegovo mesto dolazi Vladimir Petrović - Vlada. U Julu 2013. godine, bend menja ime iz InfinitY u InfinitiV i snima drugi spot za pesmu ''Novo sutra''. Ubrzo potom, Marko Tadiž takodje odlučuje da napusti bend, te cela priča nastavlja da se vrti kroz tročlani sastav.