U petak 20.12. se u klubu “Blekstejdž” u Nišu održao hardcore/metalcore spektakl u cilju približavanja ove muzičke subkulture niškoj publici. Nastupali su Bet It All On Black, All The Arms We Need i Fullsize. Svirka je bila slabo posećena ali to nije imalo nikakav uticaj na ljude baš iz razloga što su došli da čuju 2 izvanredna benda iz Subotice i Beograda.
Bet It All On Black je bend iz Niša koji neguje Beatdown Slam Metal. Bend počinje sa radom septembra 2013., najpre kao projekat gitariste i pevača (Marko Matiček) i bubnjara (Uroš Vučković). Kasnije se pretvara u znatno ozbiljniji bend ulaskom basiste (Radoje Vasović). Nakon neslaganja sa članovima, Marko izlazi iz benda i na njegovu poziciju dolaze gitarista Marko Marčić (Regrets Of The Dying) i na mesto vokala Dušan Mirović (Ex Bitter Taste). Time se celokupna postava zaključuje. 
Bend iza sebe ima jednu pesmu pod nazivom “Enslaved” i najavljeni EP pod nazivom “Live Fast, Die Pretty” koji će izać početkom naredne godine. Pošto je bend imao problema sa vokalima Nikola Jovanović (Streetcore Unity, Regrets Of The Dying) i Aleksandar Živković (Artic Maze) priskočili su im u pomoć kako bi pomogli drugarima na prvoj svirci.
Bend započinje svirku obradom benda Acranius pod nazivom “Ghetto Brawl”, i prava žurka može da počne. Zbog nedostatka materijala i mnogobrojnih problema koje su imali sa opremom u toku sviranja, bend izvodi samo 3 pesme i sa osmehom na licu binu prepušta drugarima iz Subotice.
All The Arms We Need je bend koji nam dolazi iz Subotice a sa sobom donose Brutalni Metalcore zvuk. Okrobra 2007. godine bend nastaje nakon raspada benda ”Jumping Da Sky” i u tom period bend počinje da svira hardkor metal u kombinaciji sa krosoverom i snima svoj prvi demo.
2008. godine bend izbacuje svoj album prvenac pod nazivom “Rising Empire” za izdavačku kuću Fokus iz Subotice i ubrzo kreću da sviraju svuda po Srbiji, ali u isto vreme doživljavaju i promene kako u postavi tako i što se tice žanrovskih elemenata. Na mesto gitariste Damira ulazi iskusni gitarista Arpad Deak (a.k.a Konan, Jane Dark, Vicious Ecalipse). Što se tiče elemenata, bend prolazi kroz škole death i black metala u kombinaciji sa već postojecim korenima hardkor metala.
Selidbom pevača Borisa u Novi Sad bend se lagano gasi, ali ne zadugo. Nakon pauze od 2 godine i rada punom parom 2010. godine (na dan veštica) bend izbacuje EP pod nazivom “Indra” za Prdakshn, i ponovo počinje da svira po celoj drzavi. 2012. godine bend izbacuje jos jedan EP pod nazivom “Black Raven” za Nocturn Magazin. 
Bend iza sebe ima takodje i 2 muzička spota: jedan koji je snimljen za pesmu “Unspoken” sa njihovog albuma prvenca, a drugi koji je snimljen za pesmu “Black Raven” sa istoimenog EP-ja. Bend ovih dana završava još 3 pesme koje će biti objavljene na split albumu sa još Hollow My Eyes i Conviction. 
Ovi momci su bili odlični u svakom pogledu. Na samom početku njihovog nastupa mosh pitovi su usledili i pozitivna energija je krenula da se širi duž celokupnog prostora. Na Pesmama “Get On Your Knees”, ”666” i “Our Will Is Stronger Than Tears” publika je poludela u svakom smislu te reči. Veoma precizno odsviran autorski materijal i odličan vokal je ono što ovaj bend čini posebnim. Nakon odsvirane plejliste bend nas napušta pesmom “Black Raven” i rečima da ćemo se videti uskoro ponovo.
Fullsize je bend koji nam dolazi iz Beograda i sviraju Brutal Hardcore. Bend počinje sa radom 1999. pod imenom “Grail”. Nakon menjanja postave, 2000. godine menjaju ime u “Fullsize”. Bend je svirao svuda po Balkanu, dok mu odlazak van ovih prostora nije dozvoljavala trenutna situacija u kojoj se naša država nalazila (vize). Tekstovi ovog benda govore o politici, socijalnim temama, ratu i moralnim padovima koje su članovi benda doživljavali tokom ratnog stanja u Srbiji. 
Bend iza sebe ima album pod nazivom “Face The Consequences” i dosta neobjavljenih lajv pesama. Ovo je drugi nastup ovog benda u Nišu ako se dobro sećam. Dok je ovaj bend svirao imao sam osećaj kako će svakog trenutka meteor da mi padne direktno na glavu i zdrobi me u param parčad. Vokal je kolos koji pored glasa koji razara sve pred sobom upada sa ljudima u mosh pitove i kao vodja neke ogromne vojske diže slušaocima moral do maksimuma. Ja sam još uvek u čudu posle nastupa ovog benda i kako je bubanj izdržao udarce ovog bubnjara jer sam imao osećaj da će smrviti činelu svakim udarcem koji napravi. Gitare fenomenalne, breakdown-ovi na kojima se pravio masakr u klubu i još jednom bubanj koji zvuči kao rafalna puška koja bez milosti pogadja publiku. To su stvari koje ovaj bend čine izvanrednim. Sve autorkse pesme su bile odlične, dosta sing alongova. 
Toliko od mene.

Moja konačna ocena ove svirke je 4/5 iz razloga što je bilo dosta poteškoća što se tonske probe tiče, i takodje mislim da je celokupna organizacija mogla malo bolje da se napravi, ali šta je tu je. Bendovi koju su nastupali su bili odlični i sve pohvale idu organizatoru ovog skupa Radoju Vasovicu iz benda Bet It All On Black.

Nikola Jovanović