U subotu (31.8.) nastavilo se baš tamo gde smo stali dan ranije.
U prijatnoj atmosferi letnje bašte Doma omladine Pančevo nastavila su se koncertna dešavanja u okviru šestog Reggae ( Made in Serbia ) Festa, koji od 2008. godine organizuje ova pančevačka ustanova.

Novi dan - novi izvođači!
Na ‘daske koje život znače oko 19h izlazi Superstar Selecta, DJ iz Novog Sada, ujedino i jedini novosadski selektor-sound system koji  je u vodama jamajčanske reggae muzike. ‘Spinovanjem’  se bavi od 1999. godine, tako da je pred pančevačkom publikom bila odlična mešavina dobrih ritmova i iskustva.
Osim koncerata, Superstar Selecta je popularnost stekao sa nekoliko radijskih emisija velike slušanosti
(twitter.com/supastarselecta, mixcloud.com/superstarselecta, .facebook.com/SuperstarSound )

Jahmessenjah je sastav iz Gornjeg Milanovca, koji svoju karijeru započinje 2002. Svojim radom su se zalagali za širenje reggae muzike i kulture širom regiona. Na velikom broju koncerata koje su organizovali u svom rodnom gradu uspeli su da dovuku i veliki broj stranih imena sa kojima su delili binu. Dugački spisak gostiju napravili su Errol Bellot (Engleska), King Original (Engleska), El Condorsito (Čile), „Dečja radost” (Kraljevo), „Samostalni referenti” (Beograd), „Irie FM” (Beograd), ZAA (Kruševac), „Lost Propeleros” (Novi Sad), „Nesvrstani” (Beograd), „Conquering Lion” (Tetovo), „Priručnik Janga Trovača” (Zaječar), „Three King Sound” (Slovenija), „Trenchtown Rockers” (Pančevo), „Wadada SS” (Beograd), „Dub Linerz SS” (Beograd), „Prince Sol & Ital Vision SS” (Beograd), Raggavuk (Beograd), Countryman (Slovenija), „Reggae Maniac Crew” (Zrenjanin), „Miss I Dread” (Beograd), King Calypso (Lazarevac), „Irie Revolution” (Novi Sad), „Balkan’s Hi-Fi” (Hrvatska) i mnogi drugi… Osim Gornjeg Milanovca, ovaj sastav se može ponositi i odličnim nastupima na većim regionalnim festivalima poput  „Trenchtown” festivala u Subotici, slovenačkom „SamoReggaeStan Festu” i EXIT-u.
Karakteriše ih raznolikost žanrova, pa se neretko može čuti odlično mešanje stilova – ska, dub, afro beat, modern i original roots…

Prijatno iznenađenje ovogodišnjeg Reggae Festa je kruševački sastav ZAA. Bend je od 2008. godine počeo da gradi veoma zanimljiv muzički mix, praveci zvuk koji je mešavina tradicionalnog ska ritma sa jakim uticajima jazz-a i (čak) punka.
Od ranih dana bend je forsirao javne nastupe, imajući koncerte po regionu, ali i zemljama poptu Češke, Mađarske i Austrije. Od važnijih nastupa treba izdvojiti nastupe na festivalima "Punt art" i "Overjam" u Sloveniji, svirke u klubovima "Jazz it" u Salzburgu i "Cross club-u" u Pragu kao i na festivalima u Srbiji: "Exit" i "Festival uličnih svirača"(Novi Sad), Trenchtown(Palić), "Reggae Serbia fest"(Pančevo), ETvrđava(Niš)...
Celokupna diskografija dostupna je za besplatno preuzimanje sa sajta www.zaa.rs a čine je:
- Dva studijska albuma: "ZAA" i "Good things"
- Dvostruki singl "Full scale riot/Moonlight"
- EP "Foot by foot"

Festival je ove godine zatvorio Djans – grupa izvođača iz Beograda. Gazda Paja (Zvezde Grajma), Vojke i DJ Buraz a.k.a Goldfinger (BlayaDubPlaya) su uspeli da naprave odličnu kombinaciju različitih egzotičnih ritmova (Dancehall, grime, hip hop, baile funk, moombathon ) i da sve to spakuju u energičan nastup koji ima pozitivan odjek kod publike.

I nakon drugog dana ostaje ista i jedina zamerka za ceo festival – definitivno slaba posećenost, barem slabija nego što je očekivano!
Međutim, mora se, ipak, zahvaliti svim ljudima dobre volje koji su se pojavili i učestvovali u još jednom izdanju Reggae Festa Pančevo. Do sledeće godine, pozdrav uz reči čika Boba - “One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.”

Danilo Krša