22.6.2013., dvorište Banovine, Niš

Poslednji put smo se družili sa Del Arno Bendom pre skoro dve godine. I red je bio da se ponovo susretnemo. Del Arno je bend koji ima posebno dobar odnos sa publikom koji grade već evo 27 godina. Jednostavno, pozitivna energija koju emituju i čitava njihova priča su toliko iskreni da je teško ostati imun na sve to. Publika to prepoznaje, vraća im na pravi način i tako nastaje taj začarani krug kolektivnog uživanja na njihovim nastupima. 


Drugačije nije bilo ni sinoć u Nišu. Od prvog tona posle 22h je krenulo njihanje, plesanje i pevanje zajedno sa bendom. I ta magija nije prestajala u naredna dva sata koliko je trajao koncert. „Ti ćeš sresti nekog na kraju“, „Dim iz moje lule“, „Svakog dana reci hvala“, „Više nego život“, "DAB je tu da spaja", "Horoskop" (poslednji singl koji su snimili i stvar koja je sad redovna na set listi), "Čamac na Tisi", su bile samo neke od stvari koje su odsvirali te večeri, dok su hitovi poput „Verujem“ i poznata obrada Haustorovog „Trećeg svijeta“ bili ostavljeni za kraj.

Na kraju, kada se svede račun možemo slobodno reći da je ovo bila win-win situacija, bend je kao i uvek sebe dao makismalno i iskreno a publika je je uzvratila na najbolji mogući način, pesmom, igrom i jakim aplauzima. U toku koncerta Jovan je najavio da će sledeći nastup biti obogaćen novim stvarima, što je skroz okej obzirom da se na njihov novi album i previše čeka.

Leto nije moglo da počne bolje :).