Polako ali sigurno se priprema Evrovizija ali i anti propaganda iste, u vezi sa tim popričali smo sa jednim od najaktivnijih bendova na domaćoj sceni koji trenutno promoviše svoj poslednji album " Runda 2, udri " po regionu i najavljuje svoj već tradionalni Antievrovizijski koncert u Beogradu, Mortal Kombat.  

autor fotografije Marko Ristić

HC: Za početak nam recite, šta je to Mortal Kombat?
MK: „Šta je to bodibilding?” Mortal Kombat je kultna video igra koja nam je pomogla da ne završimo škole, ne pronađemo pristojne poslove i ne budemo uspešni ljudi. Hvala joj na tome, uspeli smo! Ah da… ima i jedan beogradski metal/pank bend koji se isto tako zove i u kom sasvim slučajno sviramo!

HC: U skorijoj prošlosti benda se desila jedna promena u postavi, gde je sada deda i ko je novi basista?
MK: Deda je počinio dezerterstvo i veleizdaju ovog mučenog i napaćenog benda. Zapalio je u Ameriku da završi doktorske studije, zbog čega smo mu posvetili pesmu „Preko granice” i snimili spot za istu u kome je on glavni akter. Novi basista je jedan skroz nebitan lik, zove se Gera i primili smo ga u bend samo zbog toga što ima dugu kosu. Nadali smo se da će pustiti bradu i da niko neće provaliti da se dogodila bilo kakva izmena članova, ali smo prekasno shvatili da je ćosav!

HC: Poznati ste kao jedan od najaktivnijih live bendova i za to je potrebno dosta vremena, da li se clanovi MK-a bave i nekim poslovima sa strane ili ste strikno vezani za pricu benda i od toga živite ?
MK: Kamo sreće da možemo živeti samo od benda. Svako od nas radi neke sumnjive poslove sa strane, pa se snalazimo nekako. U pravu si za to da je potrebno mnogo vremena za aktivnosti uživo. Šljakamo od ponedeljka do petka, a koncerte sviramo uglavnom vikendom, a para nemamo ni od jednog ni od drugog. Ako ikada budemo organizovali humanitarni koncert, biće to koncert za najugroženije, tj. nas!

HC: Vaš poslednji album je izašao na netu za free download, da li može da se očekuje i fizičko izdanje istog?
MK: Izbacili smo novi album u februaru, tačno dve godine nakon objavljivanja prvog albuma. Potpuno besplatno može da se preuzme sa našeg sajta www.mortalkombatbend.com u najboljem mogućem mp3 320kbps audio kvalitetu. Fizičko izdanje nema šta da očekuješ jer je i ono dostupno u onlajn prodavnici na našem sajtu.

HC: Kao najavu za novi album snimili ste i spot za pesmu Nagradna lutrija (pogledaj ovde), sa kim ste radili na istom?
MK: Nismo mi ništa radili. Spot je snimao i montirao Marko Ristić, glavni urednik internet magazina Nocturne. On je čitav set postavio, mi smo se samo pojavili bukvalno na gotovo, kao da smo neke zvezde! Čovek je veliki profesionalac, prijatelj i humanista.


HC: Osamnestog maja ćete svirati sada već tradicionalni Antievrovizijski koncert, recite nam nesto više o istom i hoće li biti nekih gostiju?
MK: Radi se o tradicionalnom antievrovizijskom koncertu, četvrtom po redu, koji će se odigrati 18. maja ove godine u bašti beogradskog SKC-a. Biće svakakvih gostiju, a jedini gosti čiji smo identitet otkrili je šidski (i sunitski) metal bend Putrid Blood. Ostale goste čuvamo zaključane u podrumu i puštamo ih na slobodu tek na dan koncerta. Preporučujem da dođete tačno u 20:00 kako bi ispratili ceo događaj. Garantujemo opšte oduševljenje kada se gosti iznenađenja budu pojavili! To će inače biti naš najveći koncert koji smo ikada organizovali. Sve će biti bolje, veće i nadrkanije nego inače! Čak je i koncertni prostor specijalan sam po sebi. Dugo se ništa nije događalo u bašti SKC-a, a metalci znaju lepotu tog rituala kada pre svirke zablejiš na pivu u Manjež parku, pa zapališ na svirku u SKC koji je odmah tu pored. Da ne pričamo o tome što je koncert na otvorenom, prošle godine su ljudi padali u nesvest od vrućine u zatvorenoj sali.

HC: Pored toga gde još možemo da vas čujemo uživo u narednom periodu?
MK: Sviramo još 19. aprila u Skoplju, u klubu Havana i 20. aprila u Nišu na Pravnom fakultetu (klub Juridicum). To je sve što će biti od koncerata do beogradskog. Gledamo da se maksimalno pripremimo za isti, a posle toga nastavljamo dalje po Balkanu, kao i uvek.

HC: I za kraj, poruka od vas, kako da promenimo sve na bolje?
MK: Okrenite prekidač na „bolje”! Već duže vreme stoji na „gore” i niko da se nakani da obavi to.

Sa Krikijem razovarao Marko