Styptic u Nišu nije svirao godinu dana, od kada je pevač otišao trbuhom za kruhom ili tako nešto. U svakom slučaju njegovo ponovno (trenutno ili definitivno) prisustvo je iskorišćeno da se napravi još jedna svirka. A i bilo je vreme za tako nešto. Uz to u svom gradu nema ni potrebe svirati češće od "jednom godišnje". Tako da se sveukupno stvorila fina pozitivna atmosfera od trenutka najave koncerta pa do samog dešavanja jer su se ljudi jednostavno uželeli ovog benda. Uz to koncert je bio prilika da se album "Noesis" predstavi publici. Album je inače odavno gotov no ipak se čeka njegovo izdavanje... Razlozi, nećemo nagađati, pitaćemo pa ćemo vam javiti.

Elem, sinoć nešto pre ponoći, kako to obično biva u Feedbacku, Styptic napunio klub. Posle Marčela prvi put da je bilo ovoliko ljudi. Publiku su činili mladi, koji su vatreni fanovi ovog sastava. 
Od samog početka masa je pratila vokala, koji je ne štedeći svoje glasne žice pevao energično. Šutka i dizanjem pojedinaca u vazduh praćena je cela svirka. 

Nije se krilo oduševljenje vokalom i njegovim pevačkim sposobnostima. Veliko iznenađenje zapravo jeste izvođenje pesme Bijelog Dugmeta „Ako ima Boga“ i Kerbera „Hajde da se volimo“, u metal fazonu. Fenomenalna interpretacija, čak i kada je Miodrag zaboravio reči pesme Dugmeta, on je svojim pošalicama i uz pomoć papira povadio situaciju. Možda pesme nisu bile pravi izbor, ali su definitivno oduševile masu zbog obrade muzike, a i drugačijeg izvođenja teksta. 

I svirački deo postave je bio dobar, počev od bubnjara, do klavijatura koja su malo bačene u senku, jer se nije mogao klavijaturista primetiti na prvi pogled, zbog gužve na bini. Još jedna novina jeste izvođenje pesme benda A Perfect Circle „Pet“, sasvim neočekivano, a tako uspešno odrađeno. Nastavili su kasnije sa svojim uobičajnim repertoarom. Pored bine je bila prava ludnica, jedva sam prišla da odradim nekoliko fotografija, zbog šutke koja je bila veoma agresivna. 

Komunikacija benda sa publikom i je mogla biti i bolja, osim vokala koji je obraćao pažnju na mlade momke, koji su napamet znali ceo njihov repertoar i oduševili se obradama. Sve je prštalo od energije i kvalitetne muzike. Jer ono što Styptic može pružiti i izneti je samo kvalitetno uz novitete koji nikada nisu na odmet, već samo mogu poboljšati celokupni utisak. 
Izveštaj i fotografije: Anđela Jovanović