Režija: Remy Belvaux, Andre Bonzel, Benoit Poelvoorde
Scenarij: Remy Belvaux, Andre Bonzel, Benoit Poelvoorde i Vincent Tavier
Glumci: Remy Belvaux, Andre Bonzel, Benoit Poelvoorde...

Man Bites Dog je pseudo-dokumentarac koji prati serijskog ubicu Benoita (Benoit Poelvoorde). Koji pri upaljenim kamerama smireno objašnjava svoje teorije o ubijanju ljudi i naravno načine na koje se rješava tijela, kao što je povećavanje težine tijela kako ono ne bi plutalo rijekom u koju biva bačeno i sl. Zatim prelazi na to da ubija osobu za osobom, na različite načine od davljenja pa sve do metka u glavu, pri svemu tome ne obazirući se na godine, spol i rasu svojih žrtava. Ekipa koja ga snima je non stop prisutna i nesvjesna opasnosti u koju se upušta kao i činjenice da tonu sve dublje u svijet psihoze i kriminala svog glavnog junaka.

Cio film je sniman u stilu dokumentarca crno-bijelom tehnikom, koja uz to izgleda i otrcano. Pseudo-realizam, način na koji je montiran i kamera koja se konstantno trese daju jezovitost filmu. Uz to svi glavni likovi filma koriste svoja prava imena, filmaši Remy i andre, i ubica Benoit.

Benoit posjeduje interesantnu i zabavnu ličnost. Nemilosrdni ubica koji zapravo ima smisla za humor i koji se trudi da ljudima koji ga snimaju ne bude dosadno nijednu sekundu. On voli svoju djevojku i obožava svoju familiju. Pametan i zamišljen daje duge monologe o različitim pogledima na život i smrt, dok u sljedećoj sceni već prosipa nečiji mozak pištoljem ili traži pare u stanovima svojih žrtava.

Problem koji Man Bites Dog istražuje ili pokušava istražiti je koliko su mediji uneseni i umješani u priče koje prenose. Ovdje vidimo kako ekipa ispočetka pomaže Benoitu kada su pitanju sitnice vezane za njegova zlodjela, da bi kasnije sve više postali dio njih.

Jedan od najoštrijih trenutaka filma je kada se Benoit nađe u pucnjavi s još jednom osobom koja se bavi istim "zanatom" kao i on. Nakon što ga likvidira, Benoit i ekipa uoče drugu snimateljsku ekipu koja je bilježila ubistva već mrtvog ubice. Ovakav crni i uvrnuti humor karakteriše Man Bites Dog.

Očito je da film nije za svakog, sa brojnim scenama ubistva i silovanja. Ne postoji vanjski ili unutrašnji dio tijela koji na ovaj ili onaj način nije prikazan u nekom dijelu filma. Benoitovi monolozi, teorije i misli su interesantni i smiješni, isto kao i njegov 1001 način likvidiranja žrtava.

Šime