Priča o bendu počinje na jednom tulumu 2006. godine; Aleksandar Paščenko, za prijatelje Sale, upravo se vratio iz Moskve gdje bio u posjetu rodbini i sa sobom donio kompilaciju dječjih pjesama, nekada poznatih djeci širom bivšeg SSSR-a. Društvo, mahom iz pankerskog miljea, oduševljeno je veselim melodijama i umilnim dječijim glasićima te nije dugo prošlo dok se netko nije sjetio kako bi bilo zabavno svirati iste pjesme u punk rock stilu. Počela su se smišljati i živopisna imena, a najveće ovacije dobio je urnebesni prijedlog da bend nosi naziv po ratničkom narodu, čuvenim konjanicima sa Kavkaza - Čerkezima. Sasvim uobičajena priča sa tuluma, sa neobičnim obratom - bend je doista formiran, a već sredinom 2007. izdaje album "Kuda poshol" sa 10 pjesama na ruskom jeziku, pod okriljem doajena underground scene Zdanka Franjića i njegove etikete "Slušaj najglasnije".

Cherkezi United donose svježinu na hrvatsku scenu svojim neobaveznim i zabavnim stilom koji sami nazivaju "punk rock kazačok"; zaboravljene dječije i našoj publici uglavnom nepoznate tradicionalne ruske pjesme dobivaju novi život pogonjene koktelom punkerskih riffova i plesnih ska ritmova. Kuriozitet sviranja pjesama na ruskom jeziku kao i činjenica da se radi o prvom hrvatsko-ukrajinskom bendu donose dosta pozornosti, te je u dva navrata snimljen i prilog za emisije HRT-a. Slijede nastupi po klubovima i festivalima širom Hrvatske, no bend prate uobičajeni problemi sa postavom te dolazi i do pauze u radu u trajanju od godinu i pol. Ponovo okupljanje slijedi početkom 2010. godine, u postavi koja se održala do danas:
Goran Rajić - Rajko: vokal
Aleksandar Paščenko - Sale: gitara, back vokali
Davor Novosel - Daba: gitara, back vokali
Bruno Gavran: bas gitara
Nino Šarić: bubnjevi

Ponovo ujedinjeni, Cherkezi kreću sa brojnim nastupima u Hrvatskoj i okolici (EXIT festival Novi Sad, Dirty Old festival Požega, MUN fest, Opatijske barufe fest, Organizirani Kaos Kutina, MUF Festival Sisak, Koper, Ilirska Bistrica, Kranj, Cerkno, Idemo otok festival, Garage fire fest Beograd itd...) te počinje rad na novim pjesmama. Nastupi nailaze na dobar prijem, no ipak se pokazuje da je ruski jezik uglavnom prepreka širem prijemu kod domaće publike, stoga bend odlučuje pisati vlastite tekstove na hrvatskom jeziku. Krajem 2011. snimljen je singl "Smugljanka", slobodni hrvatski prepjev tradicionalne ruske pjesme te reakcije pokazuju da je odluka itekako utemeljena. U svibnju 2012. bend ulazi u sudio i počinje rad na novom albumu "Petoljetka" koji izdaju i distribuiraju samostalno putem Interneta, u digitalnom i formatu CD-a. Za 2013. godinu u planu je snimanje više video-spotova, te nastupi na kojem će Cherkezi United promovirati novi album. 

www.cherkezi.com (u izradi)
https://www.facebook.com/Cherkezi
http://cherkezi.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/cherkezi
https://twitter.com/Cherkezi