…Kletva koju je zla kraljica bacila nestaje I svaki stanovnik se seća svog predhodnog života. Za to vreme, Rumplestilskin, Mr. Gold, stavlja najmoćniji čarobni napitak u bunar želja I tako otvara vrata magiji I u ovaj svet… Tako se završava prva sezona ABC-ove serije,, Once Upon a Time’’. 
I, posle napornog snimanja, 30.9. izasla je I prva epizoda druge sezone. Za one koji vole ovu seriju I koji dopuštaju da ih ona odvede u svet mašte obradovaće I to, da se u drugoj sezoni prepliće još jedna bajka,, Uspavana lepotica’’. 

 U seriji su I dalje glavni junaci Ema, Henry, Regina kao I svi ostali iz magičnog sveta bajki. Tu su I Princ I Snežana, Pinokio I Savest, Plava vila I Ludi šeširdžija I svi oni dalje čine ovu seriju jednom od najboljih I najoriginalnijih serija danšnjice. To je za one koji su je bar jednu epizodu gledali dovoljno da odmah potraže na netu nove episode ali, hajde da uputimo u radnju serije one koji prvi put čuju za nju. 

Serija počinje kako poručnik Ema za svoj rodjendan želi da nije više sama. Duva rođendanske svećice I u taj čas se pojavljuje jedan dečak sa knjigom u ruci. Pita ga ko je on a on ubeđeno tvrdi da je njen davno napušteni sin. Ema se priseća da je nekada davno ostavila dete na usvajanje I da taj dečko možda govori istinu. Odlučuje da ga vodi njegovoj kući u mesto Storybrooke. Na putu do kuće, mali Henry priča Emi priču u kojoj je zla kraljica proklela sve njene stanovnike iz sveta bajki u ovaj naš, surovi, svet. Takođe tvrdi da je njegova mama(koja ga je usvojila) sama veštica a Ema jedina koja može da spase čarobna bića. Naravno, Ema I dalje misli da je to samo jedan usamnjeni dečko koji je na nju slučajno naleteo. Vodi ga kod njegove majke I od nje saznaje da joj je to zaista sin. Pokolebava se I ostaje neko vreme u tom malom mestu. Uporedo sa tom radnjom opisuje se I jedna priča Iz zemlje bajki iz koje su svi oni stigli. Opisuje se šta se desilo pre ,ili posle pisanja velikih majstora ovog sveta. Opisuju se karakteri bića I oni dobijaju jednu višu dimenziju, postaju sličniji ljudima. Opisuju se sve njihove mane, njihove slabosti, njohove vrline koje nisu spomenute u bajkama iz kojih su potekli…Daju se I razlozi zbog kojih je svako od njih postao takav kakav jeste. To je po meni najoriginalniji deo ove fantastične serije… 

E sad, ako sam vas zainteresovao a vi odgledajte seriju I recite mi kakav je vaš utisak o njoj…I prokomentarišite nešto, tak onako da znam da li ima još njih koji misle kao ja…

Dušan Jakovljević