Svi su sa nestrpljenjem očekivali nove Ljude u Crnom, film koji je pretio da potopi čitavi koncept. Srećom, trejler je obećavao, a sam film je u suštini samo njegovo produbljivanje do krajnjih granica, do tačke gde se sreću zabava koja greje srce, i sve ono što smo voleli u prvom delu. 

Za početak moram da kažem da je radnja jako jednostavna, ali taj svima poznat i već spojlerovan time travel momenat, daje čitavom filmu jednu notu koju inače ne bi imao. Ovo je SF, komičan SF, uzbudljiv i privlačan, kao veza sa osobom koja ima osećaj za humor, ceni vas kao ličnost, ali ne smara vas isuviše svojim problemima iz prošlosti. A problema je bilo, setimo se samo dosadnog nastavka koji je, pored svog truda utrošenom na vizuelnom indentitetu, bio i ostao samo još jedan flop, doduše ne finansijski, ali ako uporedimo ova dva filma videćemo da je u ekvivalentnom periodu trojka zaradila od prilike duplo više novca, što svakako nešto govori. Deset godina je prošlo, možda se publika jednostavno uželela starih likova, a možda možemo sa druge strane gledano, pravilno reći da je ovo prosto naprosto-bolji film. Smešniji, intrigantniji, sa luđim situacijama i mnogo više adrenalina. Sve što je potrebno današnjoj publici, I više od toga. Dobar negativac, Will Smith u vrhunskoj formi, upoznavanje starih likova i dalja identifikacija sa istima, i strašno, strašno puno emocija. To vas čeka, i to ćete dobiti ako odlučite da ovom filmu date šansu. 

Posle kilave dvojke, ovo je pravo osveženje za franšizu, i nešto što me je toliko zabavilo da sam na neko vreme zaboravio na sve svoje egzistencijalne probleme i jednostavno uživao u ovom, mogu reći vrhunskom ostvarenju. Previše duboke filozofije i zapitanosti nad postojanjem ovde nema, a razlog je taj jer su likovi toliko živopisni, lokacije toliko atraktivne, a dešavanja toliko nanizana jedno uz drugo da nemate vremena da razmišljate, a i čemu bi to uopšte služilo. This is as good as it gets, bar što se tiče Holivuda, i to je moja konačna ocena. 9/10 

Ilija Đurđanović