Prvi Konstantinov maraton je održan na letnjoj pozornici gde su Niške rok grupe nastupale. Svaka grupa je imala svojih 45.minuta. Na moje iznenađenje, letnja pozornica je bila polu prazna, verovatno što zbog kiše, što zbog ne poznavanja Niških rok grupa.

Čast da otvori prvi maraton imala je grupa Ego, koja postoji 2.godine. Kada su počeli da sviraju bilo je skoro prazno. Šteta. Njihov nastup je bio odličan, a izveli su premijerno I svoju novu pesmu ,,Move ”.
Decokvaritelji su nastupali drugi. Slobodno mogu da kažem da su napravili fantastičnu atmosferu. Najviše mi se dopao njihov nastup. Bili su potpuni, a publici su bile zanimljive akrobacije koje su izvodili bez umora. Mislim da se i publici najvise dopao njihov nastup, zbog zanimljivih tekstova i energičnosti koju poseduju. Bez sumnje su to momci koji obećavaju.
Fantastična grupa Gospodin Pinokio je, posle Decokvaritelja ,razmrdala publiku svojim jakim zvukom. Bio je to težak i dobar zvuk od koga su ljubitelji roka skočili na noge i započeli ,,šutke”. Dobri kao I uvek.
Kada su neprikosnovene Fleke počele sa svirkom, kiša je počela da pada. Letnja pozornica je bila skoro prazna. Oni su još jednom dokazali da ponovno njihovo okupljanje vredi. Podsećali smo se starih pesama, i slušali pesme sa novog albuma.
Шерет Блејзер Micro Driver kao I uvek u svom stilu. Kiša nije mogla da pomete prave ljubitelje Niške rok scene. Baš sam se začudila zbog male posećenosti koncerta, s obzirom da je bio besplatan.
Nahty je svojom alternativnom, indie rock muzikom opet opravdao svoje postojanje. Kao što je svaka grupa imala svoje obožavaoce koji su došli zbog njih tako su I zbog ove grupe dolazili.
Marcioniero & Rizle, kao i uvek u svom fazonu. Briga njih za kišu, bitno je da su se bacale rime. Ljubitelji njihove muzike su uživali I repovali sa njima u glas.

Anđela Jovanović