nego dobrim svirkama. Dok su po gradu nastupao dečiji hor, u tvrđavi se mešali zvuci jazz-a i techno muzike iz okolnih kafića, ljubitelji Niškog roka su bili u Amfiteatru,čekajući svoje omiljene grupe. Rock Stage je bio postavljen zahvaljujući Francuskom kulturnom centru iz Niša, Studentskom kulturnom centru iz Niša i Udruženju građana Balkanrock-a.
Lokacija za održavanje koncerta je bila pun pogodak, kako zbog vremena, tako i zbog prolaznika koji nisu znali da se tu održava koncert.
Prvi su nastupali Greenfingers. To je regge bend oformljen 2011 godine. S ' obzirom na to da nastupaju tek godinu dana, njihov nastup je bio poput iskusnijih bendova. Bend je svojim umiriujućim regge tonovima oduševio publiku i svoje kolege iz drugih bendova. To je bila samo najava sjajnog obeležavanja Svetskog dana muzike.
Na red je dosla nama dobra poznata i iskusnija grupa Ego. Kao i uvek opravdali su svoje postojanje. Njihov svaki nastup je bolji od prethodnog. Zvuci alternativnog roka gotovo su napunili amfiteatar. Svojih trideset minuta iskoristili su najbolje što su mogli. Mene su lično oduševili, mada nisam ni sumnjala u nihov nastup.
Skoro sat i po vremena svirala je Francuska grupa The Foves. Već pun amfi. Pozdravili su sa ,,dobro veče", a na ovom koncertu promovisali su svoje izdanje "Get a ride with...The Foves" koji je snimljen 2010.godine. Nemoguće je primetiti prilikom slušanja njihove muzike neku razliku od drugih. Bez obzira na godinu kada su nastali, njihov zvuk vraća u 60-e I 70-e. Jako energičan sastav. Posetioci nisu skrivali svoje iznenađenje i oduševljenje ovim bendom.
Anđela Jovanović