Da li ste ikada imali osjećaj, dok slušate Chrome Division, da nešto tu nedostaje, ili tačnije, da je nečega previše? Garažni heavy metal, ali nabudžene produkcije da se ne može slušati. Kao dobro sisata i guzata ženska, ali nakinđurena šljokicama kao italijanska uličarka. Nemam ja ništa protiv prostitucije, ali ovakav garažni rokenrol je muška teritorija.

Za sve vas koji volite taj muzićki pravac, ali ne podnosite studijsko pretjerivanje, bend Speedwolf je kao poručen. Vrlo primjerno nazvan „Ride With Death“ je bunt, brzina, bljuvanje vatre, alkoholno pretjerivanje, dim iz auspuha i smrad izgorenih guma. Ima tu i ljudske gluposti i debilnog pretjerivanja u imidžu, te izigravanja opake face, ali je neizbježno kada su testosteroni u pitanju. Marshall do daske i udri, drž ne daj!

Muzički je bend relativno nisko na ljestvici originalnosti, ali taj manji nedostatak itekako nadomještavaju bijesnom, zapaljivom i do krajnosti bučnom svirkom da vas komšije psuju i gađaju pitarima (sa sve komplet zemljom, humusom i cvijećem). Od početka do kraja je to konstantan baraž rifova i u 41 minut koliko album traje, je koncentrisano dovoljno stegnutih pesnica, muškog međunožja i psovanja, da vas krah euro tržišta ili Gay vjenčanja, ni najmanje ne zabrinu. Udri brigu na veselje!

Znate ono kada bend grize iz svih petnih žila da se čuje ono što im leži na srcu ... ustvari, ono što im izaziva erekciju ... jeste, to je poređenje koje sam tražio. Ovaj album vam je kao ono iskonsko u svakom muškarcu, nagon na bestidno rasipanje i posipanje sjemena, na ganjanje žena, djevojaka i dobro iskusnih gospoja (kojima nije mrsko), zavođenje i apsolutno i totalno neprimjereno pretjerivanje u seksu. „Ride With Death“ je zadovoljavanje najnižih muških prohtjeva, muške neobuzdane fantazije, i svakako je bolje da je to u muzičkom obliku, uz nekoliko piva i u nekoj kafani ili okolo bine, nego da vam muž takav upada u kuću svake noći. Da li ste i o tome razmišljali? Dok je Speedwolf živ, bijela kuga ne prijeti, a ako nemate erekciju nakon ovog albuma, moš ga okinut i bačit! A možda i želite da vam muž ovako upada u postelju svake noći? Ni tu mogućnost ne treba isključiti, a Speedwolf i za to imaju lijeka.

Nikola Franquelli