Daleke '78. godine pokojni Ronnie James Dio “prokleo” je rokenrol rekavši "Neka poživi!"! Ma koliko su prognoze negativne, ovaj je očigledno to shvatio bukvalno, te ne misli da stane (ovaj = rock'n'roll). Svi koji veruju i žive po principu pomenute parole sjatili su se sinoć, na koncertu Kraljevskog Apartmana, u niškom klubu Juridicum (Pravni fakultet).

Iskren da budem, hard'n'heavy muzika više se i ne nalazi nešto često na mojim plejlistama, ali se na ovaj koncert jednostavno moralo otići. Bar zbog činjenice da je Kraljevski Apartman bio prvi bend koji sam aktivno slušao, a koji je pevao (i peva) na srpskom jeziku. Znači, precrtajte sve one ex-yu Valjke, Orkestre i Čorbe, i videćete kakav lični pečat je Apartman ostavio na mene. Ako ćemo pravo, svako od nas je počeo ili od metala ili od panka. Smatram da treće nema.


Kraljevi su žestoko počeli, pesmama "Dao sam sve od sebe", "Slomljeno srce", "Misterija"... Bilo je naravno nezamislivo da tu ne budu i "Rocker", "Jesen", "Ruka pravde", kao i "Dama iz kraljevskog apartmana". Damu su svi prisutni velikodušno pozdravili (kao da se stvarno radi o vanserijskoj ženskoj osobi, da ne kažem "ribi"), i otpevali maltene od početka do kraja. Odsviran je i aktuelan singl „Pandora“, za koji je snimljen i spot. Nova kompozicija, pod imenom „Magija“, posvećena je upravo Diu i njegovoj đavolski bogatoj zaostavštini. Možda je koncert mogao malo duže da traje, ipak oni posećuju Niš na dve godine, što u odnosu na druge bendove nije kratak period. Ali, bilo kako bilo, noć je bila kao stvorena za tvrd zvuk, koji su Kraljevi odlično i bez milosti servirali. Do sledećeg koncerta, svi ćemo zapamtiti rečenicu koju su Lotke i ekipa poručili na kraju  - "Long live rock'n'roll!".N.C.Gile