PROTEKTORI, YODA BEN HUR, PSYCHO-SONIC BORIS & HOSENFEFER, TOTALNI KLOŠARI, GAVRILO PRINCIP, CONCRETE WARMS, NOVEMBAR

Dan između dve večeri u Feedbacku smo proveli šetajući po kišnom i tmurnom Nišu, sedeći na kafi sa prijateljima i uživajući u sjajnom niškom roštilju. I druge večeri je Feedback bio ispunjen, a svirku su ponovo otvorili Protektori. Isti set pesama, za nijansu sigurnije i tečnije, valjda će uskoro i neki studijski snimci. 

Za njima izlaze kruševljani Yoda Ben Hur koji su u neku ruku nastavak onoga što je radio najpoznatiji KŠ sastav Scarpsi, gotovo dvadeset godina. Njihov set je kratak i koncizan, zvuk je alternativni rok sa nešto pop, ali i pank elemenata. Izveli su i obradu Novembra „Tražim te“, koja će, to već sada mogu da tvrdim, biti među najboljima na disku o kome sam pisao u tekstu o prvom danu.

Psycho-Sonic Boris & Hosenfefer su uradili očekivano sjajan set, začinjen odličnim Borisovim pevanjem, te povremenim ubacivanjem usne harmonike, a za „Sonic Reducer“ su im se pridružili i Pero pevač Hosenfefera i Dragan iz Concrete Warmsa. Sjajan garage punk sa jakim korenima u sixties punk zvuku. Sledeći su Totalni Klošari, Oi! Punk u svom najsurovijem obliku. Publika je već euforična, refreni se pevaju horski, a Klošari u sve umeću i lokal patriotizam, fudbalske teme, te ponešto metalisanja u jednoj od pesama. Nakon njih Gavrilo Princip su prijatno melodični i raspevani. Darko, gitarista je, ionako cele večeri, širio pozitivne vibracije oko sebe, a to se samo prenelo i na binu. Moguće da bi ubacivanjem još jedne gitare dobili na punoći zvuka. Njihov nastup je bio još jedna preporuka za novi album „Vi imate moć, mi imamo noć“.

I Concrete Worms imaju novi album „ Cities Of Dead“ i deo pesama koje su odsvirali je sa njega. Dragana sada peva gotovo ravnopravno, koliko i Dragan, a Ilija sa takvom energijom šiba bubnjeve da je to naprosto fantastično u nekim momentima. Gotovo 18 godina staža koje ima u Hitmanu se čuju itekako u njegovom sviranju. Od svih srpskih garage bendova oni su nekako najbliži hard core vodama, baš zahvaljujući jako energičnim i ultra brzim nastupima.

Publika se odlično zabavljala, a to se sve prenelo na Novembar koji je ovoga puta nastupio u aktuelnoj postavi. Kosta je bend i publiku vrlo precizno proveo kroz set od 15-16 najpoznatijih pesama uz slavljeničku atomsferu u publici. Kraj je bio ubitačan sa trilingom: „Apokaliptična devojka“, „Tridesete“ i „Samoća“. Negde na sredini kao gost se u dve numere pojavio na basu i Miša koji je bio u bend u vreme trećeg i četvrtog albuma. Na kraju, umesto bisa, Novembar sviraju „Dosadu“ koju peva Pero iz Hosenfefera i to je odlično finale dve sjajne večeri u Feedbacku. Sjajan izbor bendova, odlična atmosfera i dobra svirka. Novembar su to itekako zaslužili!!!
txt Miroslav Stašić
foto Visual Factory Mashina