Tridesetpeto izdanje Fuck Yoga i povratak legendi posle 10 godina, sa nikad izdatim demo snimcima iz 1994, pored nesto ranije izaslog radio sesna na Saudrn Lordu!
Sam label, iza koga stoji samo jedna osoba, dobar prijatelj Ifo, nastavlja sa manicno-deprsivnim objavljivanjem po receptu powerviolence-doom-powerviolence, podsecajuci time na stari dobri Slap-a-ham. Sa ovim reizdanjem dosla je na red mracnija strana...
U tri cetvrt sata na CD-u se nalaze 5 bogougodne stvari od kojih je poslednja dvadesetjednominutna odiseja "D8d". Prvo i najbitnije je da se ovi rani radovi benda razlikuju od ostatka diskografije po klin vokalu tipicnijem za stoner/psychedelic zvuk, sto ugodjaj cini prijatnijim od kasnijeg silovateljskog obskurnog ocaja karakteristicnim vise za doom/sludgecore scenu. I pored toga mizerije i mizantropije ne nedostaje, naravno u tekstovima.
Hitcina "Dungeon" se posebno izdvaja, iako je prva "Lifes shatters into pieces of anguish" najrokerskija, uz najeksperimentalniju poslednju stvar gde pored klasicnog stoner doom-a od 5-6 min u ostalih 15-ak imamo tejp manipulaciju, semplovanje i moogovanje - nojzicno i astralno.
Sto se tice artworka, label ponovo, posle uspesne saradnje sa umetnikom Jason Barnett-om (www.curseddeath.com) sa naslovnom albuma Dazda, koristi njegov rad, opet efikasno, dok je ostatak dizajna sveden na minimum, u obskurnom stilu benda, dvema fotkama, tekstovima pesama i infoom.
Bitno je napomenuti da snimak nije tejp rip, vec sa mastera. Album je objabljen i u vinilnom formatu.
Sve u svemu odlicano izdanje sa obe strane, a tako nam predstoji i ubuduce uz nova najavljena od strane Fuck Yoga (Dazd - drugi album, Depressor, Gehenna...) i nadam se novi album benda koji se ocekuje posle jednog reuniona.

Noothgrush: www.facebook.com/pages/Noothgrush/193662010656114
Fuck Yoga: www.hellmilitia.com
Goran PMK Records