ZircuS je sedamčlanska elektro/rock/tribal grupa iz Slovenije, koja je počela sa radom 2004 godine. Jaki, glasni, na momente mistični, brzo promenljivi zvukovi, koji sa vizuelnim projekcijama naprave edinstveno stanje između virtualnog i realnog sveta. Njihove koncerte ljudi opisuju da su unikatni, surovi i futuristični koji ne puštaju učestnike koncerta u ravnodušnom stanju. Za grupu se može reći da plivaju između elektronike a...la JUNO REACTOR, a onda na drugoj strani čekaju grupe kao TOOL, WHITE STRIPES, NINE INCH NAILS…Ako baš stvarno želite definirati njihov stil, savetujem vam da se ne trudite. Slovenački muzički magazine RSQ je bend progalsio za najveće iznenađenje u novoj Slovenačkoj Alter sceni 2009 godine!
Bend je već nastupio na većim festivalima i klubovima u Sloveniiji i regionu (EXIT FESTIVAL, ROCK U RAVNICI, FESTIVAL LENT, TRNFEST...). Posle uspeši ex-yu turneji u prošloj godini, se bend ponovo vrača na put. Prvo meseca marta sa francuskim cyberpunk velikanima Punish Yourself i meseca aprila u solo varianti.
Bend je izdao prvi official cd EPIC TRIBE, 24.9.2010 kod izdavačke kuće radia študent u Ljubljani, koja je dobila dobre kritike i preko 12000 download-a samo preko torrent tracker-a mininova za mesec dana. Gde su tek ostale statistike? EPIC TRIBE je bio digitalno izdan pre mesec dana preko internetnih prodavnica (Itunes, Amazon, Beatport).
Krajem novembra bend ponovo ide u studio da snimi njihov drugi cd, za kojeg se planira, da će biti izdat početkom 2012.

ZircuS su:
ALEŠ GANGL: Vocal, Electronics
MAX GREGOR: Guitar, Bass, Electronics
UROŠ BRAČIČ: Drums, Digereedoo
TOMISLAV GANGL: Video llusions
ROK BRICMAN - SKERI: Guitar
ALEŠ KREVH: Electornics
MARKO ŠTRUC: Drums, Djembe

Linkovi
OFFICIAL MYSPACE SITE: www.myspace.com/zircusband
LIVE IN LJUBLJANA 2010: http://www.youtube.com/watch?v=iEddfExI8fg
LIVE IN MARIBOR 2010: http://www.youtube.com/watch?v=ggsSsSMHi4k
LIVE AT EXIT FESTIVAL 2009: http://www.youtube.com/wat..ch?v=9uoEMujA34s
LIVE AT FESTIVAL ZMAJ MA' MLADE 2008:http://www.youtube.com/wat..ch?v=LmPg3LhnYjo

Diskografija
Epic Tribe (2010), Radio Študent
Journey (2009), ZircuS Records

Torrent's
EPIC TRIBE (2010) http://www.mininova.org/tor/13196229
JOURNEY (2009) http://www.mininova.org/tor/13196262